كحة الطفل عند الجري بسرعة

رقم الاستشارة الطبية: 1613
تاريخ الاستشارة: 19 ديسمبر 2019
أجوبة: 3 / مشاهدات: 342
زائر
أبنى عمره الان 5 سنوات أصيب بحساسية صدر وهو بعمر 8شهور ومع العلاج حاليا أصبح كويس مع العلم أن من وهو بيبى كان عندة حساسية أنف
والان لما راح نادي لاحظت علية لما يبدأ عملية التسخين فى النادي ويجرى بسرعة جامدة يبقى مش قادر ويبدأ بالكحة
لكن لما يجرى عادي أو يلعب طول النهار بيبقى عادي جدأ
هل أعرضه على دكتور صدر

Dr. Aml Tolba

طبيب
المشكلة فعلا انه مريض حساسية صدر فالمجهود يسبب ضيق بمجرى التنفس فيكون رد الفعل هو الكحة موسعات الشعب تفيده جدا في هذه الحالة والتسخين بهدوء وعلى مراحل مش مرة واحده

هناك نوع من الربو يسمي حساسيه المجهود بالاضافه الي المجهود قد يفاقم الربو بسبب التنفس السريع واستنشاق هواء بارد مما يقلص الشعب الهوائيه
ينصح باخذ اقراص سنجيولير او بخاخ فنتولين قبل التمرين والالتزام بعلاج الربو الاساسي

قياس معدل ووظائف التنفس
مع عمل موجات صوتيه علي القلب