طفل 10 سنين عنده نقص صفائح دمويه مزمنه وبيشتكي باستمرار من دوخه وترجيع مستمر لوحده من غير حاجه ومش عارفه ممكن يكون السبب اي وبياخد ادويه ترجيع...

رقم الاستشارة الطبية: 41189
تاريخ الاستشارة: 28 مارس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 424
زائر
طفل 10 سنين عنده نقص صفائح دمويه مزمنه و بيشتكي باستمرار من دوخه وترجيع مستمر لوحده من غير حاجه ومش عارفه ممكن يكون السبب اي وبياخد ادويه ترجيع مفيش فايده

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
الحالة النفسية
غير متزوج
أمراض مزمنة
صفائح دمويه نقص
أدوية مستخدمة
ريفوليد
تشخيص الطبيب
مش عارف سبب الترجيع والدوخه

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، شفاه الله تعالي وعافاه
طفلك يتناول علاج لنقص الصفائح الدموية وهو ريفوليد وله اعراض جانبية منها الغثيان والقيء والتأثير علي كفاءة الهضم وإفراز العصارة الصفراوية وكذلك التأثير بارتفاع انزيمات الكبد والميل النعاس والخمول والتغيرات المزاجية
يجب متابعة عمل التحاليل الآتية مع العلاج المتناول
Alt , Ast
Total , direct bilirubin
Complete blood picture
Serum urea , creatinine