طفل اربع سنين يتكلم طبيعي في البيت لكن لا يتكلم مع أي حد في الحضانة

رقم الاستشارة الطبية: 36999
تاريخ الاستشارة: 12 يناير 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 150
زائر
طفل عنده اربع سنين طبيعي جدا ف البيت وبيتكلم وبيخرج يشتري اللي هو عايزه لكن مبيتكلمش مع أي حد ولا حتى في الحضانة بس في البيت طبيعي جدا

الجنس
ذكر
العمر
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
دكتورة تخاطب بتقول أنه اتعرض لصدمة زي تحرش

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
طفل عنده اربع سنين طبيعي جدا ف البيت وبيتكلم وبيخرج يشتري اللي هو عايزه لكن مبيتكلمش مع أي حد ولا حتى ف الحضانة بس ف البيت طبيعي جدا
أهلاً بك
السبب قد يكون سبب نفسي بالفعل. لذا يجب اتباع تعليمات اخصائي التخاطب كما يجب عرض الطفل على طبيب نفسي لإكمال علاجه. نتمنى لكم السلامة والعافية.

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
السلام عليكم
اهلا بك
اذا كان هذا سلوك الطفل من البداية عدم التعامل والكلام خارج المنزل فيحتاج للاندماج مثل حضانه او نادى او الاشتراك برياضه حتى يكسر حاجز الخوف تدريجى مع جلسات تعديل السلوك عند المختص
اما اذا حدث هذا الامر فجاة وتغير الطفل عن المعتاد فربما تعرض لصدمة نفسية من تحرش او عنف
عليكى بالمتابعه مع الاخصائى النفسى واخصائى تعديل السلوك
نسال الله العافيه