ضعف عام شديد وارهاق ودوخه وضعف تركيز

رقم الاستشارة الطبية: 10886
تاريخ الاستشارة: 14 أغسطس 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 335
زائر
من فبراير و لحد دلوقتي بنتي عندها اعراض ثابته و اعراض بتيجي ايام و ترجع تروح
الاعراض الثابتة هي الضعف العام الشديد و الارهاق همدان الجسم و الدوخه، و ضعف تركيز و و لما بتعمل مجهود ذهني او تركز كتير فحاجه بيجيبها هبوط .

اما الاعراض اللي بتيجي فترات و تروح و ترجع تيجي هي كحه و احتقان في الصدر و خفقان القلب و احساس بتقل عند القلب (مش وحع. تقل بس) و لخبطة في الكلام و ضيق تنفس و احساس بضغط في الدماغ و تقل و تعب في عنيها و غثيان و اسهال و همدان في المفاصل و العضلات.

و في اول شهرين جالها سخونية اكتر من مرة حرارتها كانت ٣٨. انا مش عارفه حتي هل كل الاعراض تبع نفس الحاجه ولا بنتي عندها اكتر من حاجه او مرض كسبيلها الاعراض ولا فيه اعراض منها ملهاش علاقه خالص بتبقي من عامل خارجي زي مثلا جالها في النص نزلة برد.

انا معدتش عارفه حالتها دي تبع ايه كل عرض تبع تخصص. ضعف التركير و ضغط الدماغ تبع مخ و اعصاب. الكحه و ضيق التنفس تبع صدرية. الغثيان و الاسهال تبع باطنه. تعي عينها تبع عيون. خفقان القلب تبع قلب. و رحنا لدكاترة كتير و كل دكتور يبص من ناحية تخصصه بس فمحدش شخصها.

عملنلها تحاليل و اشعه كتير كانت سليمة غالبا صورة الدم في اول شعرين من التعب كان فيها lymphocytosis بس بعد كره بقت normal. الck كان عالي ٣١٩ و نزل. الc 125 كان ٢٢٧ بس نزل بقي ٦٠. اشعة الصدر عملتها في ابريل كات فيها two small nodules بس اتكتب انها normal. عكلتلها رسم قلب و ايكو normal. رنين عالمخ normal. غدة درقية و وظايف كبد و كلي normal معندهاش مشاكل في الضغط و السكر.

في ابريل خست ٣ كيلو بس رجعت تخنتهم بس البنت تعبانه جدا و التعب عمال يزيد و مش قادرة تمارس اي حاجه في حياتها مش قادرة تشتغل ولا كتي من البيت و مش بتخرج اي حته. و فيه ايام مش بتبقي حتي قادرة تقوم للحمام. البنت بقت نايمة في السرير و بتقوللي هو انا فيا ايه يا ماما انا نفسي جدا ارجع لحياتي بس مش قادرة.

انا عايزة تقولولي differential diagnosis و هل حالة بنتي خطيرة ولا لا و ايه الحل عشان ترجع لطبيعتها

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
بعد نفي كافة الاسباب الجسدية
مثل التحاليل العامة للدم وخضاب وفيتامين د وb12 والكالسيوم وهرمونات الغدة الدرقية وسكر
اذا كانت جميعها طبيعية
فمن الممكن ان تكون اعراض اكتئاب لذا يفضل استشارة طبيب نفسي

Dr. Saja Alweshah

طبيب عام
بالنظر للحاله المرضيه عند ابنتك وجميع الفحوصات طبيعية فلا داعي للقلق، يمكنك اعطاءها مكملات غذائية واتباع نظام غذائي صحي متوازن وايضاً شرب كميات كافية من الماء ٢ لتر يومياً
ويمكنك اجراء فحص الحديد وفحص الفيتامينات والمعادن .