اتشخصت بخلل في المايتوكوندريا.. بمعني أن عندي مشكلة في...

رقم الاستشارة الطبية: 98861
تاريخ الاستشارة: 23 فبراير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 35
زائر
اتشخصت بخلل في المايتوكوندريا.. بمعني أن عندي مشكلة في الجسم في عملية تحويل الأكسجين لطاقة. ده بيخلي جسمي يدخل في حالة anaerobic respiration و يطلع lactic. Acid و ده بيخليني مش قادرة اعمل اي مجهود خالص و مش بقدر أخرج من البيت اصلا. و حياتي اتعطلت خالص مش بقدر اعمل اي حاجه. للاسف الطبيب اللي شخصين مسعرفش ايه علاج حالتي. هو نصحني بس بالراحة عشان المرض ميزيدش اكتر
. انا مش مولودة بالخلل ده، انا صحتي كانت سليمة لمدة ٢٢ سنة بس فجأة تعب بعد إصابتي بانفلونزا و بقالي ٤ سنين تعبانة و كل ما اعمل مجهود اتدهور اكتر.
علما ان كل تحاليلي سليمة
-الضغط و السكر سليم
-معنديش انيميا
-الغدة الدرقية سليمة
-فيتامين د سليم، فيتامين ب سليم
-معنديش جرثومة معدة
-و الموضوع مش نفسي. الحالة النفسية كانت كويسة و المرض جالي بعد دور انفلونزا من ٤ سنين.

نفسي في أي علاج. نفسي صحتي ترجع تاني. نفسي اقدر ارجع أخرج من البيت من غير ما ده يضر صحتي.

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا استطيع ان اعمل بسبب المرض
الحالة النفسية
سليمة
أمراض مزمنة
..
أدوية مستخدمة
فيتامينات فقط
تشخيص الطبيب
خلل في المايتوكوندريا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
الميتوكوندريا هي جزء في كل خليه من خلايا الجسم وهي المسؤله عن انتاج الطاقه بالخلايا
ومرضك هو طفرة جينيه اثرت علي الميتوكوندريا بالتالي فخلايا الجسم كله ستتاثر
وستجد صعوبه في انتاج طاقتها التي تلزمها لاداء وظائفها
والحقيقه هو مرض ليس له علاج سوي علاج الاعراض حسب نوعها
ويجب التغذيه السليمه وعدم تفويت وجبه وجب عدم التعرض للضغوط النفسيه الشديده
واسالي طبيبك عن حقن
epinosine forte
وهو مركب سيمدك بالطاقه اللازمه لجسمك وتزيد نشاطك
وتناولي المكسرات والافوكادو والتمر