حمابة العيون من اشعة الكمبيوتر والموبايل

رقم الاستشارة الطبية: 35310
تاريخ الاستشارة: 6 ديسمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 210
زائر
انا الحمدلله نظري كويس و ستة علي ستة ولسه عامل قياس نظر في المستشفي
لكن بسبب طبيعة شغلي كمصمم وبقعد ساعات طويلة علي الكمبيوتر فكنت محتاج اعمل حاجة تحمي نظري من اشعة الكمبيوتر والموبايل .....وسالت الدكتورة في المستشفي قالتلي مفيش حاجة في السوق كده
فانا عاوز اعرف احمي نظري ازاي من اشعة الكمبيوتر وخصوصا ان عينيا بدات تحرقني كل لما اطول في الشغل بتاعي وكمان بحس بزغللة بسيطة

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مصمم جرافيك
الحالة النفسية
مستقرة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد

Dr Lamiaa Hosney

أخصائي أمراض النساء والتوليد
وعليكم السلام
هناك شاشات واقية ضد اشعة الكمبيوتر يتم تركيبها علي شاشة الكمبيوتر تقلل من ضر الاشعة علي العين يمكنك شراءها ويجب ان يكون هناك اضاءة جيدة بالغرفة اثناء استخدام الحاسوب لتقليل اضراره علي العين
اما عن العلاج القطعي هو البعد عنه او تقليل عدد الساعات تماما

Dr Marwa Ibrahim

الاخ الكريم ، الشعور بحرقان بالعين مع النظر باستمرار الي الكمبيوتر يشير الي اصابتك بجفاف العين وذلك نتيجة استمرار فتح العين وتبخر طبقة الدموع الواقية للقرنية
لوقاية العين من حدوث التهابات او جفاف يجب راحتهما كل ثلث ساعة باغماض العينين لمدة دقيقتين ، يمكنك ايضا عمل تمارين للعينين لتنشيط العضلات التي تساعد علي انقباض الحويصلة الدمعية ومنع حدوث الجفاف وكذلك لتقوية عضلات العين وعدم حدوث ارهاق لها بسبب كثرة العمل
يمكنك استعمال قطرة مرطبة للعيون تحتوي علي بديل الدموع الصناعية مثل cystane كل ٦ ساعات لترطيب العين ومنع حدوث الجفاف