ثقل في اليد عند رفع أي شيء أو عمل مجهود بسيد

رقم الاستشارة الطبية: 36436
تاريخ الاستشارة: 31 ديسمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 266
زائر
انا بقالي فتره طويله كذا شهر ايدي بيحصل فيها ثقل كلها لما اشيل حاجة أو اعمل مجهود بسيط بالذات الايد الشمال ودى بشتكى منها علطول و دلوقتى كفتين ايدى اليمين والشمال لما باجى اكتب بيوجعونى وبحس فيهم بتقل بردو ورقبتى فيها وجع وكتافى الاتنين وساعات بيكون فيهم حرقان لما بعمل مجهود.ورجلى بردو بحس فيها بتقل لما بمشى وركبى بتوجعنى بالذات الركبه الشمال وبتطقطق بسهوله.وساعات بعد ما اعمل مجهود ورقبتى توجعنى بكون حاسه بدوار كده ولما اتحرك بحس بتقل فى راسى وانى دايخه وف اخر راسى لو ضغطت عليها بإيدى من جمب ودنى الشمال كده بحس بصداع.

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
الحالة النفسية
ليست جيده
أمراض مزمنة
قولون عصبى
أدوية مستخدمة
لا استخدم ادويه
تشخيص الطبيب
لم ازر طبيب من قبل

Dr. Samia Sanad

استشاري أمراض النساء والتوليد
السلام عليكم
عندما يكون هناك ضغط على الحبل الشوكى فى منطقة العنق يؤدى ذلك إلى الاحساس بالألم فى اليدين والتنميل لذلك يجب عمل اشعة اكس رأى X Ray او مقطعية على الفقرات العنقية وعمل تحاليل فيتامين د وسرعه ترسيب وعدم رفع اشياء ثقيلة والجلوس بطريقة صحيحة وشرب الألبان
كما ننصح بعمل أشعة اكس راى على القدرات القطنية نظرا لشعورك بالألم فى رجلك
شكرا

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
السلام عليكم
عندما يكون هناك ضغط على الحبل الشوكى فى منطقة العنق يؤدى ذلك إلى الاحساس بالألم فى اليدين والتنميل لذلك يجب عمل اشعة اكس رأى X Ray او مقطعية على الفقرات العنقية وعمل تحاليل فيتامين د وسرعه ترسيب وعدم رفع اشياء ثقيلة والجلوس بطريقة صحيحة وشرب الألبان
كما ننصح بعمل أشعة اكس راى على القدرات القطنية نظرا لشعورك بالألم فى رجلك
شكرا
أهلاً بك
يجب عمل أشعة رنين مغناطيسي على الفقرات العنقية و عمل تحليل فيتامين د و فيتامين ب ١٢ . كما يفضل العرض على طبيب عظام للفحص ، يمكنك أخذ العلاج الآتي مؤقتاً لحين الذهاب الى طبيب:
R. Milga tab
قرص كل 12 ساعة لمدة أسبوعين
R. Meloxicam tab
قرص كل 12 ساعة لمدة أسبوعين
R. Extruma gel
يدهن مرتين يوميا لمدة أسبوع
نتمنى لكم السلامة والعافية.