تأخر الدورة لاكثر من اسبوعين ثم وجود نزيف

رقم الاستشارة الطبية: 21764
تاريخ الاستشارة: 21 مارس 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 349
زائر
انا في 16/1 اخدت دواء تكنوفيولا و البيريود مجتش كانت المفروض تيجي يوم 16/2 مجتش بعد كده جتلي يوم 10/3 و لسه موجوده مع دم كتير و دي اول مره تجيلي لمده طويله كده في انا قلقانه ان يكون في حاجه و عايزه اعرف الدواء ده كويس اقدر اخده بعد كده علشان الحمل ولا لا ايه السبب و هل فى دواء لعلاج الدم ده

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لاشئ جيده

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
تأخر الدورة لاكثر من اسبوعين ثم وجود نزيف شديد قد يشير الى اضطرابات بالهرمونات و قد يكون ذلك نتيجه للعلاج او لاسباب خاصه بخلل المبيض او الغدة الدرقيه
و لذلك ينصح بضرورة استشارة طبيب النسا و عمل سونار لمعرفة سماكة الرحم و حالة المبيض و ايضا عمل تحاليل هرمونات الغدة الدرقيه و المبيض
ولا يمكن تحديد العلاج المناسب لايقاف النزيف بدون عمل الفحص و التحاليل ولكن يمكن مؤقتا تناول دافلون و روتاسي لتقليل النزيف حتى زيارة الطبيب

Dr Ismail Sabry

أخصائي أمراض النساء والتوليد
حسب السؤال بستلزم تحليل حمل اولا
استبعاد الحمل وتقرير ماسنفعله

كل منها يختلف .....حسب التحليل سيرسم الطريق القادم لماترغبين به وعلاجك على أفضل وجه
ربنا يريح بالك ويطمن قلبك