بقالي حوالى أسبوع فى حركة غريبة لا إرادية عند خدى الشمال لحد تحت عينى مش الخد كله جمب الفم مباشرة عارف لما تكون قرفان أو متضايف فترجع خدك لورا...

رقم الاستشارة الطبية: 41369
تاريخ الاستشارة: 1 أبريل 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 346
زائر
بقالي حوالى أسبوع فى حركة غريبة لا إرادية عند خدى الشمال لحد تحت عينى
مش الخد كله جمب الفم مباشرة
عارف لما تكون قرفان أو متضايف فترجع خدك لورا شوية
هى بتعمل ده بشكل لا ارادى داخله فى اسبوع
الاحساس اشبه بان حد بيعملك مساج فى خدك كده
فكنت حابب اعرف ده ايه ؟
انا عندى 28 سنة وهتجوز كمان كام شهر هل ممكن ده بسبب التوتر
شكرا جزيلا

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
عمل مكتبى
الحالة النفسية
عادى
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لا

Dr Marwa Ibrahim

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته ، الأعراض التي تعاني منها نتيجة لوجود توتر بالعضلات التعبيرية بالوجه وذلك له أسباب عديدة منها نقص بعض الفيتامينات مثل فيتامين ب١٢ ،نقص بعض المعادن بالجسم مثل الكالسيوم والماغنسيوم ،التعرض لضغوط نفسي وتوتر ،الافراط في تناول الكافيين كما في الشاي والقهوة والمشروبات الغازية ، التدخين ، قلة ساعات النوم أو اضطراب النوم ووجود ارق ، التهاب الاعصاب كما في حالات السكري
يجب عمل تحليل serum Vitamin d3 , b12
Fasting , pp blood glucose
Ionized calcium , magnesium
يمكنك تناول حقن neurobion ثلاث مرات أسبوعيا
Kerovit كبسولة مرتين يوميا
مع الاهتمام بالتغذية الجيدة والنوم الكافي وتقليل تناول المنبهات والامتناع عن التدخين ، مع تعلم ممارسة الاسترخاء وتقليل التعرض للتوتر