بشرتي احترت في نوعها مش عارفه أحدد هي جافه ولا حساسة بس اعراضي بعاني من حكة بسيطة وساعات احمرار وجهي والحبوب عامل رئيسي لمشكلتي بس مفيش رؤوس سوداء...

رقم الاستشارة الطبية: 42558
تاريخ الاستشارة: 4 مايو 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 595
زائر
بشرتي احترت في نوعها مش عارفه أحدد هي جافه ولا حساسة بس اعراضي بعاني من حكة بسيطة وساعات احمرار وجهي والحبوب عامل رئيسي لمشكلتي بس مفيش رؤوس سوداء ودايما بشرتي مشدودة ولما بمسحها بمناديل يظهر فيها زي قشور ومش بيطلع زيوت خالص بالعكس لما بحط زيوت طبيعية بيتشربها وجهي لكن شعري لا مملؤء بالقشرة ولما بحط زيوت بحس بيزيد القشرة ورحت لدكتور اكتشفت أن انا باخد أدوية وومرطبات للبشرة الدهنية وكانت تعباني وسببت احمرار بسيط وملقتش تقدم في بشرتي انا وقفت بقالي سنة ومش عارفه أهتم بيها إلا لما اعرف نوعها وللاسف عملت testsكتير ومش عارفه أحدد استخدم غسول ولا مرطب ولا اي حاجة حتي ماء الورد طبيعية سببت بوجهي احمرار وصار مشدود مو ترطيب ومنطقة الجبهة والأنف مش بيلمعوا مشدودين وشعري بيتساقط بالطول ومش عارفه هل هو دهني ولا جاف بس عملت اختبار المسام شوية تكون ضيقة ومرة تكون واسعه وبالنسبة لجسمي فا بيبقي في حساسية علي دراعي الاتنين وبيبقي في حبوب بشعري مثل وجهي فا لو جافة ممكن حضرتك تقولي احسن مرطب استخدمه (استافيل. بانثينول .بيوديرما .)وكمان لو فيتامين هايبقي(زنك. E.C) علشان كده بسال حضراتكم وجزاكم الله كل خير .ان شاء الله .

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة
الحالة النفسية
مضغوطة وتوتر وقلق
أمراض مزمنة
لا
تشخيص الطبيب
شخص حالتي كأنها بشرة دهنية وعطاني مرطب ستروبانتين وماربالين ومينوكسيديل فورت للشعر مكملات غذائية بالنسبة لشعري مقدمته بيخف وقالي أنه حالة نفسية

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بيكي ماربالين عملك التهاب وحساسيه لانه كريم تفتيح له استخدامات محدده مش ف حالتك ارجو انك تسيبي بشرتك ع طبيعتها اغسليها بغسول جونسون لمجرد النظافه الشخصيه لما تصحي من النوم الصبح ومفيش داعي لاي اضافات اتغذي كويس ونامي كويس هي حتتحسن لوحدها ممكن تعملي ماسك خيار حيهديها ويحسنها وبالنسبه لشعرك حطي كيريللا ١٠نقط ع الغرزة يوميا لمدة أسبوع واستخدمي شامبو نيزابكس لغسل الشعر ٣مرات أسبوعيا الي أن تنتهي مشكله القشر وخدي برفكتيل قرص يوميا لمده شهر وتابعي معي لو عندك حب شباب حطي ع كل حبه نقطه كريم اكناكت باليل وبعد ربع ساعه اشطفيه لحد ما الحبوب تتحسن