انتفاخ واحمرار في الاصبع حول الظفر

رقم الاستشارة الطبية: 24032
تاريخ الاستشارة: 22 مايو 2021
أجوبة: 6 / مشاهدات: 3900
زائر
دكتور ، بعد اذن حضرتك انا شديت الودنة اللي بيتبقي في الصابع دي واتنفخت ومسببة احمرار وفيها صديد ، والصابع كله منفوخ والألم مسمع في دراعي كله .. والنهاردة تاني يوم الموضوع دا ولسة منفوخ ومحمر والالم شديد شوية
دا عبارة عن ايه ، أعمل ايه ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا الحمد لله
أدوية مستخدمة
لا الحمد لله
تشخيص الطبيب
لا اول مرة

المرفقات

  • IMG_٢٠٢١٠٥٢٢_٠٨٥٧٢٩.jpg
    IMG_٢٠٢١٠٥٢٢_٠٨٥٧٢٩.jpg
    1.5 MB · المشاهدات: 3,480

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
يفضل عمل كمادات ماء دافى وكريم مضاد حيوى اسمه فيوسيدين يتم دهانه مرتين مع استخدام اقراص الفينترن لتخفيف الالم والالتهاب واذا لم يزول الالتهاب يفضل الرجوع لطبيب الجراحه لتفريغ الصديد حتى لا يضر الاصبع باكمله.

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
هذ التهاب بكتيري بالصابع فأنصحك بأخذ مضاد حيوي مثل الأوجمنتين ١جرام كل ١٢ ساعة لمدة أسبوع وكتافلام ٥٠مجم قرص بعد الأكل كل ٨ ساعات و ألفينترن أقراص قرص قبل الأكل بربع ساعة كل ٨ ساعات وإكتيول مرهم دهان مرتين يوميالمدة أسبوع.

زائر
شلت ودنة اصبعي وهو مورم وفيه الم فظيع

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
هذا يعني وجود إلتهاب بكتيري بالصابع فأنصحك بأخذ مضاد حيوي مثل الأوجمنتين ١جرام كل ١٢ ساعة لمدة أسبوع وكتافلام ٥٠مجم قرص بعد الأكل كل ٨ ساعات و ألفينترن أقراص قرص قبل الأكل بربع ساعة كل ٨ ساعات و فيوسيدين كريم دهان علي المنطقة المصابة مرتين يوميا.

Dr. Nehal Samy

طبيب جلدية
Mupirax oint
دهان 3 مرات يوميا لمدة اسبوعين
Ceporex 1g tab
ق كل 12 ساعة لمدة 10 ايام

Dr Alaa Taha

أخصائي الجلدية والتناسلية
التهاب حول الظافر و ممكن يسببه بكتيريا او فطريات و لو تجمع الصديد في الغالب يكون التهاب بكتيري
و العلاج يكون ان تضع يدك المصابه في ماء دافئ عده مرات باليوم و تستخدم مطهر موضعي و مضاد حيوي مثل الدوكسيسيكلين و كريم موضعي مثل الفيوسيدين