انا عندى الأعراض دى وهى حرقان فى العضو الذكري مش بيهدى الا لما اخش الحمام وبحس كأن البول واقف فى راس العضو وبفضل اضغط على المنطقة اللى بين فتحة...

رقم الاستشارة الطبية: 37788
تاريخ الاستشارة: 27 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 1024
زائر
انا عندى الأعراض دى وهى حرقان فى العضو الذكري مش بيهدى الا لما اخش الحمام وبحس كأن البول واقف فى راس العضو وبفضل اضغط على المنطقة اللى بين فتحة الشرج والعضو علشان البول ينزل واعصر فى العضو علشان البول ينزل و لما بكون عايز انام بحس بحرقان فبدخل الحمام كذا مرة علشان اعرف انام و بحس بوجع فى جنبى الشمال وبالأخص لما اصحى من النوم مش بيهدى غير لما ادخل الحمام واحيانا بنزل مذى احيانا وانا بتبول لما بضغط على نفسى جامد انا روحت عند دكتور مسالك وعملت مقطعية على المسالك طلعت مفيش حصو بس فيه رمل فى الكلى واتشخصت كأحتقان بروستاتا ودا ممكن يكون بسبب اثارة كتير بدون تفريغ و العادة السرية الكتيرة اللى كنت بعملها وادانى علاج سيبرو500 جم قرصين + تامسولين قرص قبل النوم + بيبون بلس قرصين + Vesicare 5mg قرصين لمدة ٣ اسابيع ومفيش تحسن وبعدين اخدت سيبروسين 500 + تامسولين + بلادوجرا 50 لمدة ١٤ يوم كان فيه تحسن بسيط خالص وبعدين اخدت مونريل فوار مرة كل ٣ ايام + تامسولين +بلادوجرا 50 وبرضو مفيش تحسن او تحسن بسيط خالص وترجع الأعراض تانى رغم ان مفيش اى اثارة وملتزم بتعليمات الدكتور بالظبط

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مدرس
الحالة النفسية
طبيعى
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
احتقان البروستاتا

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
انا عندى الأعراض دى وهى حرقان فى العضو الذكري مش بيهدى الا لما اخش الحمام وبحس كأن البول واقف فى راس العضو وبفضل اضغط على المنطقة اللى بين فتحة الشرج والعضو علشان البول ينزل واعصر فى العضو علشان البول ينزل و لما بكون عايز انام بحس بحرقان فبدخل الحمام كذا مرة علشان اعرف انام و بحس بوجع فى جنبى الشمال وبالأخص لما اصحى من النوم مش بيهدى غير لما ادخل الحمام واحيانا بنزل مذى احيانا وانا بتبول لما بضغط على نفسى جامد انا روحت عند دكتور مسالك وعملت مقطعية على المسالك طلعت مفيش حصو بس فيه رمل فى الكلى واتشخصت كأحتقان بروستاتا ودا ممكن يكون بسبب اثارة كتير بدون تفريغ و العادة السرية الكتيرة اللى كنت بعملها وادانى علاج سيبرو500 جم قرصين + تامسولين قرص قبل النوم + بيبون بلس قرصين + Vesicare 5mg قرصين لمدة ٣ اسابيع ومفيش تحسن وبعدين اخدت سيبروسين 500 + تامسولين + بلادوجرا 50 لمدة ١٤ يوم كان فيه تحسن بسيط خالص وبعدين اخدت مونريل فوار مرة كل ٣ ايام + تامسولين +بلادوجرا 50 وبرضو مفيش تحسن او تحسن بسيط خالص وترجع الأعراض تانى رغم ان مفيش اى اثارة وملتزم بتعليمات الدكتور بالظبط
أهلاً بك ...
التشخيص صحيح كما أن العلاج مناسب للحالة، لكن علاج البروستاتا غالباً ما يحتاج لوقت طويل نسبياً لحدوث تحسن واضح .. لذا استمر على العلاج الموصوف أسبوعين إضافيين. نتمنى لكم السلامة والعافية.