السلام عليكم انا شاب ابلغ من العمر 25 عاما منذ سنتين...

رقم الاستشارة الطبية: 61152
تاريخ الاستشارة: 15 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 85
زائر
السلام عليكم
انا شاب ابلغ من العمر 25 عاما منذ سنتين وانا فى دوامه بسبب نوبات الهلع والزعر وسواس الموت والمرض زرت جميع الأطباء من قلب وباطنه واعصاب وكل شىء وعندى خوف شديد من الأمراض يجيلى وجع فى صدرى أجرى على دكتور القلب واعمل رسم قلب وايكو والفحوصات سليمه ياتينى خوارج انقباض كثيره وهى تقلقنى جدا عمل تحليل جرثومه وطلعت عندى بنسبه كبيره والحمد لله شفيت منها والان عندى وجع فى صدرى الأيمن عند الحركه وهذا الوجع أشعر وكأن القلب أو نوبه أو تعب بالرئتين روحت للدكتور الساعه الثالثه صباحا وكان دكتور باطنه الموجودة بالمستشفى وقال لى هذا وجع فى العضلات والعظام وكتب لى علاج
انا مش عارف اعيش حياتى زى زمان

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
الحالة النفسية
سيئه
أمراض مزمنة
الحمدلله
أدوية مستخدمة
كلوفاتيل
تشخيص الطبيب
قلق وتوتر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
هذا اضطراب قلق يسمي somatization
يعني ترجمه التعب النفسي علي أنه بدني
والهلع أيضا اضطراب قلق
وده سببلك اكتئاب وهذه الاضطرابات كلها نتيجه اضطراب كيميا المخ وتعالج بنفس الأدوية
مش عيب انك تطلب المساعده من طبيب نفسي وتمشي علي علاج دوائي وتعديل سلوكي معرفي فترة من الزمن حتي تستطيع تعيش حياتك وتشوف شغلك