عندى قولون عصبي ذهبت للدكتور وخدت ادوية كورسين مختلفين...

رقم الاستشارة الطبية: 99071
تاريخ الاستشارة: 4 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 38
زائر
عندى قولون عصبي ذهبت للدكتور وخدت ادوية كورسين مختلفين والحالة مازالت موجوده حاليا..
ذهبت لدكتورة تغذية وعملت قبلها تحليلين براز بينهم فترة بينوا ان في عسر هضم ولكن مفيش اي ديدان ةلا طفيليات وعملت تحليل الميكروب الحلزوني في البراز مطلعش فيه حاجه بس قبلها باسبوعين كنت واخده مضاد حيوي للبرد حقن لمدة ٤ أيام ودوا حموضه لمدة ١٢ يوم عشان يعالج التهاب المعده ولكن معنديش حموضه اصلا .دكتورة التغذية اقترحت هناخد دوا ديدان نوعين احتياطى لان مش كل الانواع بتظهر في التحليل بس معنديش هرش ولا اى اعراض غير ألم ف القولون .. من النادر لو حسيت بحاجه غريبه من ورا بس مش بيكون أكلان. وكتبت ڤيتامينات ونظام غذائي ومهضمات ومشروبات عشبيه.. واحتياطى ممكن ناخد ٢ مضاد حيوي واحد اسبوعين وواحد تلات اسابيع على افتراض لو ان في فرط نمو بكتيري..وطلبت تحاليل أخرى ليها علاقة بالبراز وأخرى ليها علاقة بحالتى عموما واعادة تحليل الميكروب الحلزونى بعد فترة ايضا
هل اعيد التحليل للبراز مرة أخرى لعل وعسى اتأكد من وجود الديدان ولا ملهوش لازمه واخد الادوية على طول .. انا مش بحب اخد ادوية على الفاضي خاصة ان اى دواء ليه اعراض جانبيه

الأدوية هى .6 ملجم Iverzine
Bendax ملجم200

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
64.8
تشخيص الطبيب
قولون عصبي

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
العالم كله يتحدث الان عن الطب المبني علي الدليل
evidence based medicine
ولا يوجد ما يسمي ناخد مضاد حيوي وادويه اخري خطيرة علي الكبد لفترات طويله بدون دليل علي وجود اصابه بعدوي بكتيريه او طفيليه لمجرد ان الطبيب مش لاقي تفسير للاعراض
واخذك للمضاد الحيوي بيقتل البكتريا النافعه وبيسبب نمو بكتريا ضارة وبيفاقم الاعراض
بالاضافه الي ان وجود قولون عصبي يكفي لتبرير الاعراض المعويه
وده مرض مزمن وشده اعراضه بتختلف من فترة لاخري حسب الحاله النفسيه وحسب نوعيه الاكل
وهو يعتبر متلازمه او مجموعه اعراض وبنعطي المريض علاج لتخفيف المعاناه
مثل
coloverin d
او librax
وبننصحه يبعد عن التوتر والاكلات التي يشعر انها بتتعبه