ابني كان عنده سخونية وكحة واخد مضاد حيوي يونيكام حقن ثم لاحظنا أن وجهه تورم ثم بطنه والعضو الذكري الخاص به وقمنا بإجراء هذه التحاليل المرفقة...

رقم الاستشارة الطبية: 42765
تاريخ الاستشارة: 8 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 496
زائر
ابني كان عنده سخونية وكحة واخد مضاد حيوي يونيكام حقن ثم لاحظنا أن وجهه تورم ثم بطنه والعضو الذكري الخاص به وقمنا بإجراء هذه التحاليل المرفقة
فأرجو من سيادتكم تشخيص الحالة وتوجيهي لافضل شئ استطيع فعله وشكرا

الجنس
ذكر

المرفقات

  • IMG-20220507-WA0006.jpg
    IMG-20220507-WA0006.jpg
    71.5 KB · المشاهدات: 99
  • IMG-20220507-WA0005.jpg
    IMG-20220507-WA0005.jpg
    54.6 KB · المشاهدات: 75
  • IMG-20220508-WA0002.jpg
    IMG-20220508-WA0002.jpg
    84.1 KB · المشاهدات: 78

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم الموضوع ده أما سببه حساسيه من المضاد او
مرض اسمه infectious mono nucleosis
ودة بسبب فيرس اسمه ابشتين بار
و لما الطفل اخد مضاد وهو عنده الفيرس ده تسبب له في الطفح الجلدي ده دي طبيعه الفيرس ده لما بيتاخد معاه مضاد حيوي بيعمل كده
ياريت نعمل اشعه تلفزيونيه علي بطنه
متقلقش حيتحسن لوحده اهم حاجه اديله فيتامين سي في العصائر والفواكه بكميات كبيرة ويرتاح ف السرير
ووقف المضاد
اديله فاندكسين شراب معلقه ك كل ٨ساعات ٥ ايام

ولو لاحظت تورم شفاه أو اختناق لا قدر الله تنزل طواريء فورا
اتمني له العافيه

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأعراض تشير الي حدوث رد فعل تحسسي للحقن ، يجب التوقف عن تناولها
الفحوصات طبيعية ولكن هناك ارتفاع بسيط في انزيمات الكبد ربما لوجود التهاب فيروسي
يجب الإنتباه لظهور رد فعل تحسسي اقوي والتوجه للطوارئ
يجب إعطاء الطفل ابر fortecortin عضل الان
ثم شراب maxilase ٥سم ثلاث مرات قبل الاكل
مع استكمال العلاج بمضاد حيوي اخر مثل zithrocin 200mg ٥سم قبل الافطار بساعة لمدة ٣ أيام متتالية