طول اليوم بيعوز رضاعة وبيرجع بعدها وزنه ٥ كيلو رحت...

رقم الاستشارة الطبية: 98115
تاريخ الاستشارة: 19 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 62
زائر
طول اليوم بيعوز رضاعة وبيرجع بعدها وزنه ٥ كيلو رحت لدكتور قالى انظم الرضاعه كل ساعتين واديله تتينه يحاول كل ساعتين بس الموضوع صعب جدا بيعيط علطول ممكن بعد الرضاعه علطول عاوز تانى ومش قابل التتينه خالص بيصرخ لما بحطهاله بيصعب عليا ساعات ينام من العياط وساعات ارضعه بعد ساعة ونص الوضع ده اعمل فيه ايه وصعب يستمر اسيبه يعيط طول اليوم كده لقدر الله ممكن يحصله حاجه خايفه على بطنه والترجيع وفى نفس الوقت صعبان عليا عياطه جدا الوضع ده هيستمر اد ايه افيدونى

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
غالبا هذه اعراض ضيق في الصمام الموصل بين المريء والمعده
hypertrophic pyloric stenosis
يجعل الطفل عند عمر حوالي ثلاث اسابيع او اربع اسابيع يحدث له قيء باندفاع ويحدث له جوع مستمر بعد الاكل بفتره بسيطه جدا وبيحتاج كثيرا للرضاعه وبيكون طبعا لديها عصبيه وصراخ
وممكن لا يكتسب وزن او يفقد وزن
التشخيص
عند. وضع يد الطبيب على بطن الطفل بيجد كتله ناحيه فم المعده في حجم الزيتونه تقريبا
ولتاكيد التشخيص يجب عمل اشعه تلفزيونيه على بطن الطفل ولو فعلا هذا هو التشخيص بيتم عمل جراحه للطفل لتوسيع هذا الضيق الموجود في الصمام وبيصبح الطفل طبيعي جدا ان شاء الله