وجع في عضلة الساق منذ الصباح

رقم الاستشارة الطبية: 17958
تاريخ الاستشارة: 27 ديسمبر 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 491
زائر
عندي في الجزء اللي هو عضلة الساق الشمال تعباني قوى من الصبح وجع غريب كدة اول مرة احسه بس مش عارفة اوصف الوجع ده و مش عارفة ده من ايه
حاسة انها وارمة كدة او ناشفة بس ظاهرياً مفيش الكلام وكل ما بدوس عليها بتوجعنى اكتر
حاسة كأن فيه حاجة بتقرصنى من الداخل كدة ده اقرب وصف

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
برشام لالتهابات الفك و ضيق التنفس و برشام سيولة بس مبخدوش باستمرار
التعديل الأخير بواسطة المشرف:

Dr. Samir A

طبيب ممارس عام
للفائدة العامة، إليك أسباب وجع وتشنج عضلة الساق

1. نشاط أو اجهاد زائد لعضلة الساق
2. البقاء في وضعية معينة لفترة طويلة مثل الوقوف
3. نقص في السوائل أو الفيتامنيات أو الاملاح
4. نقص كمية الدم الواصلة للعضلة نفسها
5. بعض الأدوية

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
لو تقصدي ان الالم بالسمانه للساق ومصحوب باحساس ظاهري بالقساوة وبعض التورم وانك سابقا تتناولين علاج سيوله لم تحددي سبب ذلك هل لك تاريخ مرضي لتجلط او انك كنت تعانين الفترة السابقة من كورونا متوسطة الى شديدة وتنناولين علاج سيوله
على اي حال الالم بهذا المكان مع زيادة الحجم حتى ولو بسيطة مع علاجات سيوله ضمن علاجاتك ولا تتناوليها بانتظام يشير الى ضرورة الاهتمام وعمل اشعه دوبلر على الساق لاستبعاد وجود جلطه صغيرة بالاوعيه الدمويه لان الالم بهذا المكان يشيع ان يحدث لهذا السبب و لو سليمة الاشعه قد يكون لاسباب اخرى مثل التهاب العضلات او نقص الكالسيوم
ويمكن تناول علاج ريلاكسون مع اقراص اوستيوكير لتخفيف الم العضلات

Dr. Nada Rageb

طبيب معتمد
هذه الاعراض اقرب الى تقلص فى عضله الساق نتيجه للاجهاد او وضعيه نوم او جلوس خاطئه تحتاج الى عمل تمارين خفيفه لاطاله العضله مع تدليكها جيدا باستخدام مرهم ريباريل جل او فولتارين جل مع اخذ باسط عضلات سيردالود ٢مجم ومسكن فليكتور او كيتوبريك عند اللزوم والراحه وعدم الاجهاد الشديد للساق