هل هذه اعراض كورونا

رقم الاستشارة الطبية: 8816
تاريخ الاستشارة: 13 يونيو 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 335
زائر
بقالي ٣ ايام عندي التهاب في الحلق و كحه و سعات عطس. و سعات بحس ببلغم في الصدر او الحلق. درجة الحرارة بتبقي بين ٣٦.٨-٣٧.٢ غالبا بس سعات بالليل بتعلي وصل ٣٧.٦. مفقدتش حاسة الشم و مش بيجيلي صداع بس جسمي مكسر جدا النهاردة و مرهقة جدا. دي اعراض كورونا ولا لا يعني ايه احتمالية اني اطلع كورونا؟ متجاوبوش ب"يرجي اجراء تحليل كورونا" انا لسه هعمله بس حبيت اعرف الاول احتمالية اصابتي بكورونا. و لو انا كورونا ايه احتمالية اني انقل عدوي لناس كلمتهم من علي بعد متريت تلاته كده و مكحتش و محدش منا لابس كمامه؟

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
معنديش امراض مزمنة

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
اولا الاعراض ليست اعراض كورنا بل نزلة برد عادية
ثانيا لتجنب العدوى يجب ترك فاصل لا يقل عن مترين لكن الكمامة تحمي اكتر

Dr. Tarek Abdelaziz

استشاري تخدير (في ذمة الله)
هذه اعراض نزله برد عاديه وليست اعراض للكورونا وبالنسبه للمخالطين بالطريقه المذكوره فلا يتم انتقال العدوى لديهم لانه لا يوجد اى رذاذ انتقل بالعطس او الحكه او غيره ولكن يرجى توخى الحذر والالتزام بلبس الكمامات وشرب سوائل دافئه باستمرار مع الاهتمام بالنظام الغذائى الصحى المتوازن