هل الحقنه المثبتة تؤثر على الجنين

رقم الاستشارة الطبية: 21295
تاريخ الاستشارة: 7 مارس 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 319
زائر
لو انا في منتنصف الشهر التالت من الحمل واخدت حقنه مثبته والجنين ثابت وعادي بس خدتها عشان مسافره وخايفه يحصل حاجه دا يأثر على الجنين

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
حقن التثبيت هي غالبا حقن تحتوي هرمونات خاصة بالحمل او خاصة بدعم بطانة الرحم
و ليس لها ضرر على الاجنه فلا داعي للقلق

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
حقن التثبيت لا تؤثر على الجنين بل تساعد ف تقويه بطانه الرحم وتساعد فى تقليل الاجهاض .البروجيسترون المتمثل ف التحاميل او الاقراص او الحقن يمكن اعطاءة ف اول شهور الحمل او ف حالة حدوث اجهاض منذر او للسفر لمسافه ليست بقصيره ويمكن ايضا اعطاءه ف اخر الشهورف حالة حدوث مضاعفات متعلقه بالاجهاض او الولادة المبكرة.فلا داعى للقلق منها