كيس مياه على المبيض هل يمنع الحمل

رقم الاستشارة الطبية: 24436
تاريخ الاستشارة: 31 مايو 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 3616
زائر
من فضلك يا دكتور أنا متجوزة من سنة و٤ شهور وماحصلش حمل كشفت بعد الشهر الخامس وزوجي عمل تحليل وكنا كويسين ومفيش مشاكل وكشفت بعد ما كملنا سنة لقيت كيس مياه على المبيض الشمال ٤سم والدكتور كتب لي حبوب منع الحمل Drospadiol لمدة ٣ شهور، فهل الكيس دا بيمنع الحمل وهل الحبوب دي بتنشف الكيس ولا مش بتأثر عليه، ولو فصلت الحبوب يومين في أيام التبويض ممكن يحصل حمل ولا لا. وشكراً لحضرتك

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
الكيس الوظيفى العادى او الاكياس او التكييس على المبايض لا تمنع الحمل انما تؤخره بسبب ضعف التبويض وضعف الوصول للحجم الطبيعى للبويضه للتلقيح .فيفضل لو كان كيسا كبيرا اكبر من خمسه سنتى تاخذين حبوب منع الحمل لتقليل حجم الكيس وتنشيط البويضات.اكملى الثلاث شهور من حبوب الحمل ولا تنسى قرصا وقت التبويض حتى لا يحدث نزيف .وبعد الثلاثة شهور نقوم بتنشيط التبويض ومتابعته بالسونار واخذ دواء منشط للتبويض يساعد ان شاء الله.

Dr. Mohamed Abd Elhak

أخصائي نساء وتوليد
اهلا وسهلا بحضرتك.
اولا الكيس لا يمنع حدوث الحمل ولكن يوخر حدوثه.ثانيا يضاف إلى العلاج أقراص الفنتيرن ٣ مرات قيل الأكل مع حقن الفاكيموتريبسين حقنه يوم بعد يوم.
ثالثا ممكن حدوث الحمل بعد انتهاء الحبوب.

Dr Eman Mohammed

أخصائي أمراض النساء والتوليد
الكيس لايمنع الحمل مجرد اننا ناخد حبوب منع الحمل لمده ٣ شهور ونعمل سونار تاني ونشوف حجم الكيس لما يصغر نعمل تنشيط مبيض ويحصل حمل