عمري 16 سنة وقد ظهرت علي علامات البلوغ هل يمكن أن ازيد طولي 5 سم

رقم الاستشارة الطبية: 42966
تاريخ الاستشارة: 11 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 213
زائر
عمري 16 سنة وقد ظهرت علي علامات البلوغ هل يمكن أن ازيد طولي 5 سم ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا عمل
الحالة النفسية
جيد
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr Eslam Mohamed

طبيب ممارس عام
يمكن زيادة الطول للشباب حتى عمر ٢٠ عام
ولكن تكون الأحتمالية أقل من قبل ال ٢٠ ، حد.أقصي للزيادة ٥ سم فى هذه الفئة العمرية حسب خريطة الطول للشباب
يبدو أن طولك جيد ولكن الوزن يعتبر زيادة
حيث ان معامل الوزن للطول فى وضعك هو : ٣١ ، ضمن فئة السمنه الشديدة
يجب تقليل الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
بالتأكيد حتطول إن شاء الله
هناك اجزاء في نهايات العظم اسمها growth plate موجودة في الأطفال والشباب وهي كان في فراغ فاصل كان في مسافه بين العظمه الطويله ورأسها وده بيقفل عند اكتمال النمو
الخط ده بيظهر ف الاشعه العاديه ع الكفين
أو كف واحد ممكن من كفوف الايد والتي بنعملها عشان نعرف عمر العضم وهل هو ماشي مع العمر بالسمنين ام في تأخر نمو
تقدر تعمل الاشعه دي ولو لقيت المسافه دي قفلت يبقي ده غالبا طولك النهائي
لكن بردو في تمرينات اطاله وتاكل كويس وتتعرض للشمس وتاخد كالسيوم وفيتامين د
لازم تعرف أن الطول ده معادله بين طول الاب والام يتجمعون ويتقسمو علي اتنين ونزود عليهم ٦ نعرف الحد الاقصي للطول ونطرح منهم ٦ نعرف الحد الأدنى للطول لان الطول ده جزء كبير منه وراثي