ظهرت علي ظهري من كذا شهر حبوب ويصحبها قشرة وحكة شديدة تجاهلت الموضوع قلت عادي حساسية وهتروح لكن الموضوع اتطور والحبوب بقت بارزة اكتر وعملت زي بقع...

رقم الاستشارة الطبية: 37404
تاريخ الاستشارة: 20 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 431
زائر
ظهرت علي ظهري من كذا شهر حبوب ويصحبها قشرة وحكة شديدة تجاهلت الموضوع قلت عادي حساسية وهتروح لكن الموضوع اتطور والحبوب بقت بارزة اكتر وعملت زي بقع بني انتشرت ف ضهري روحت لدكتور والحمدلله اتعالجت وراح الحبوب بالبقع بعدها بفترة روحت مصيف ورجعت لقيت علي ضهري حبوب تاني وانتشرت بسرعة اكبر ف ظهري وبطني وعملت قشرة وبرزت اكتر وعملت بقع بيضة روحت لاكتر من دكتور فيه اللي قالي ده ممكن يكون التهاب في بصيلات الشعر ومحتاج ناخد عينة من الجلد ونحللها ونعرف ايه هو ده لكن خوفت وروحت لدكتور تاني وقالي دي ارتيكاريا مع فطريات ع الجلد وكتبلي علاج والحمدلله تميت الشفاء علي خير ودلوقتي انا بعاني من حبوب بتظهر وتختفي ف اعلي ضهري واحيانا بطني واسفل ضهري يصحيها قشرة بردو وحكة لكن الحمدلله مش زي الاول زائد ان مفيش اي لون يصاحبها مجرد حبوب وقشرة وحكة زي درن كدة احيانا بستريح لما برجع استعمل المرهم تاني لكن مجرد ما ابطل الموضوع بيرجع تاني هل ده فعلا ارتيكاريا او اي حاجة من اللي قلتها فوق عايز اعرف ايه ده بالظبط وايه العلاج المناسب

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
ارتيكاريا وفطريات

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
من وصف حضرتك تبين انك تعاني من تينيا الجسم وهي تزيد مع التعرق او النزول لحمام السباحه لذلك لا تكتفي في العلاج بدهان موضعي لابد من استخدام أقراص مضاده للفطريات
والارتيكاريا مرض مختلف تماما عن التينيا
العلاج
R/Diflucan 150 mg cap
ك/أسبوع لمدة شهر ونصف
R/zinctrone cap
ك بعد الغداء يوميا لمدة ٣ شهور لتقوية مناعة الجلد
وشكرا