صعوبة التبول مع احتقان البروستاتا

رقم الاستشارة الطبية: 30742
تاريخ الاستشارة: 26 سبتمبر 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 1009
زائر
عندي صعوبة في نزول البول بينزل بصعوبة ولازم اتبول وانا واقف علشان ينزل وبيكون بصعوبة وانا قاعد بيكون اصعب وفيه حرقان في رأس القضيب او تنقيط

رحت لدكتور وعاملي اشعة وتحليل وقالي الدنيا تمام بس في احتقان في البروستاتا

وكتبلي علاج لبوس اسمه ديكونجستيل بس مش جايب نتيجة خالص وماتحسنت

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
صحفي
الحالة النفسية
كويس
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
احتقان البروستاتا

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
تعاني من صعوبة في نزول البول ولازم اتبول وانا واقف علشان ينزل وبيكون بصعوبة وانا قاعد بيكون اصعب وفيه حرقان في رأس القضيب او تنقيط.
سبب حرقة التبول في هذا السن غالبا ما يكون التهاب في المثانة البولية ومجري البول نتيجة املاح وصديد في البول ويمكن أن يكون بسبب تضخم البروستاتا لكن تكون الحرقه عند اول القضيب
الفحص
تحليل بول
العلاج
الاكثار من تناول ماء
تناول ماء شعير مثل بيريل او باربيكان او موسي شعير
بوسكوبان قرص بعد الفطار والعشاء
ابيماج فوار كيس على نصف كوب ماء ٣مرات يوميا

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بكم..
قد يكون الألم في التبول والحرمان بسبب إلتهاب البروستاتا أو احتقان فيها أو إلتهاب في المثانه..وهل تمارس العاده السريه بكثره؟ وأنصح بعمل تحليل بول كامل واشعه تليفزيونية علي البطن والحوض.

Dr Mohammed Shukry

أخصائي المسالك البولية
عزيزي السائل:
ان اظهر تحليل البول عدم وجود التهاب بمجري البول
وأظهر السونار عدم وجود حصوات بالمثانه
ولم تتحسن حالتك علي ديكونجستيل (في حالة انتظامك عليه لمدة شهر علي الأقل)
يوصي بعمل أشعه صاعده بالصبغه علي مجري البول ACUG لاستبعاد وجود ضيق بمجري البول