سرعة في ضربات القلب وصعوبة تنفس

رقم الاستشارة الطبية: 880
تاريخ الاستشارة: 26 نوفمبر 2019
أجوبة: 3 / مشاهدات: 879
زائر
بشتكى من سرعة في ضربات القلب كل فترة فجأة ومبقدرش اخد نفسى بتكون شبه طلوع الروح بالنسبة ليه

بداية الحالة كانت من اربع سنين لما كنت حامل وقتها عملت رسم قلب وأشعة ايكوا والدكتور قال ان مفيش حاجه ومعنديش اى حاجه

لكن الحالة ف تكرار مستمر معايا حتى الان وروحت لاكتر من دكتور قلب وجهاز تنفسى ورئتين وأنف وأذن علشان اعرف السبب ..لكن ديما بيأكدوا ان الإشاعات والتحاليل كويسه جدا ..وان مفيشاى حاجه..

حد من الدكاترة خمن انها تكون ضغط نفسى أو كده لكن مش شرط ضربات القلب تزيده وضيق النفس يحصل ف حالة وجود ضغط نفسى..بحس بطلوع. ف روحى

طالما أكد الأطباء عدم وجود سبب عضوي فالأعراض فعلاً متعلقة بالنفسية والقلق والتوتر وما شابه ويجب العرض على اختصاصي نفسي

عليكي عمل الفحوصات اللازمه مثل صوره دم كامله لأن الانيميا تؤدي لزياده ضربات القلب كذلك وظائف غده درقيه واذا كانت التحاليل سليمه غالبا ما يكون التشخيص panic attack وهي حاله من القلق والتوتر تصيب بعض الناس وتؤدي بهم لنفس الاعراض إلي ذكرتيها

Dr. Marwa Amr

أخصائي طب الأسرة
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا وسهلا بحضرتك والف سلامه عليك
زيادة ضربات القلب لها العديد من الاسباب الطبيه
-فقد تكون نتيجه مرض عام بالجسم يكون من ضمن اعراضه زياده سرعه ضربات القلب مثل
-وجود انيميا (فقر دم)
- وجود زياده في افراز الغده الدرقيه
* او قد تكون نتيجه وجود خلل بالقلب نفسه او كهرباء القلب
* وكذلك قد تكون نتيجه بعض العوامل الغير مرضيه مثل
-الافراط في تناول المنبهات مثل الشاي والقهوه والنسكافيه
-الافراط في التدخين
- القلق والتوتر النفسي
وعدم الحصول على قسط كافي من النوم
ولذلك يجب عمل العديد من الفحوصات الطبيه حتى يستطيع الطبيب تحديد سبب اضطراب القلب مثل
- تحليل صوره دم كامله CBC
- تحليل الهرمون الغده الدرقيه TSH -عمل رسم قلب ECG
ويجب استشاره طبيب اخصائي امراض باطنه للقيام بالفحص الطب السريري ومراجعه نتائج الفحوصات الطبيه حتى يتمكن من الوصول الى التشخيص السليم وصف العلاج المناسب
الف سلامه عليك