ارتفاع ضغط الدم بعد الاصابة بكورونا

رقم الاستشارة الطبية: 22215
تاريخ الاستشارة: 3 أبريل 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 357
زائر
والدى مريض كرونا من 10ايام الأعراض فى الاول كانت سخونية وكحة وألم فى الجسم وفقدان حاسة الشم والتذوق راح الدكتور واخد كورس علاج بعد كدا بداء تحسن فى الأعراض دى بس المشكلة بقت فى زيادة الكحة والنهجان فى النفس راح الدكتور تانى كتبله كورس علاج من ضمنه ابر ديكساميثاون اخد اول إبرة امبارح يوم الخميس وانهاردة لاحظنا أن الضغط ارتفاع 170/100هو اساسا مريض ضغط دلوقتي يوقف الابر دى هو فاضل واحدة بس ولا يكمله هو حصل تحسن عليها فى ضيق التنفس والكحة بس احنا خايفين من ارتفاع الضغط ممكن يعمل ايه عشان الضغط ينزل فى الحالة دى

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
أمراض مزمنة
ضغط
تشخيص الطبيب
اشتباه كرونا غالبا اكيد كرونا
التعديل الأخير بواسطة المشرف:

Dr. Mostafa Abdel fattah

أخصائي أمراض الكلى
استخدام الكوتيزون الوريدي مطلوب لتحسين اداء الرئه في فتره الالتهاب الرئوي الفيروسي و ينتج عنه انحباس الاملاح و السوائل بالجسم مما قد يؤدي الي ارتفاع بضغط الدم و لهذا يتم وصف مدرر للبول في صوره اكساميد 10 مجم قرص يوميا صباحا لمده اسبوع ويتم متابعه صغط الدم كل يومبن للتأكد من استجابته للعلاج