دكتور أنا خدت مضاد حيوي سيفوتاكس المفروض الجرعه كامله...

رقم الاستشارة الطبية: 58916
تاريخ الاستشارة: 1 مايو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 28
زائر
دكتور أنا خدت مضاد حيوي سيفوتاكس المفروض الجرعه كامله تلت مرات وأنا خدته مرتين وفوت يومين مخدتهوش هينفع ارجع اخد الحقنه اللي مخدتهاش ولا خلاص كده هيحصل انتكاسه؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن ترجعي تاخديه وغالبا المضاد بيفضل في الجسم حوالي ٤٨ ساعه ومش حيحصل انتكاسه ان شاء الله
لكن طبعا المضاد الحيوي بصفه عامه ايا كان نوعه يجب أن يؤخذ في مواعيده ولا يجب ايقافه قبل المدة التي يحددها الطبيب الذي قام بوصفه للمريض حتي لا يحدث ان البكتريا تكتسب مناعه ضد المضاد الحيوي وتصبح المضادات الحيوية غير مؤثرة فيها