لو سمحت أنا انسة وعايزة اعرف اي سبب الإفرازات المهبلية...

رقم الاستشارة الطبية: 99182
تاريخ الاستشارة: 9 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 53
زائر
لو سمحت أنا انسة وعايزة اعرف اي سبب الإفرازات المهبلية البيضاء كريمية ولزجة ومتكررة وبشوفها بتنزل مني أثنا دخول الحمام وبالرغم من اخد جرعة مدة كبيرة من مضاد فطريات لم تتوقف حتي انها بتبقا موجودة اثناء منا باخد العلاج والدكتور بيقلي افضل مستمرة علية علطول عشان مش هتروح مني وانها فطريات الخميرة كانديدا وان في ناس بيبقو كدة عندهم علطول ع الرغم من ان أنا مكنتش بشتكي من افرازات قبل كدة خالص !
فا اي سببها وازاي اعالجها لانها تسبب لي ضيق شديدة وإحساس بالرطوبة المستمر مع العلم ايضاً لا توجد رائحة او حكة ولاكن كمية الإفرازات شديدة حتي اني أراها من فتحة المهبل بوضوح ب لون ابيض كانة حليب

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
معلمة
الحالة النفسية
ليست جيدة
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
مضاد فطريات ديفلوكان
تشخيص الطبيب
فطريات خمائر كانديدا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اولا دواء دفلوكان المضاد للفطريات هو دواء خطير وله سميه كبديه ولا يجب اخده بشكل مستمر
ولا يوجد ما يسمي ان في ناس عندها فطريات مهبليه علي طول
وتكرار الفطريات المهبليه بيشككنا في وجود مرض السكر
اعملي تحليل
سكر صايم وفاطر بعد الاكل بساعتين
ومش شرط الافرازات تكون فطريات
ممكن تعملي مزرعه للافرازات عند طبيبه النسا للتأكد وطبعا الطبيبه حتاخد الافرازات باستخدام مسحه من خارج فتحه المهبل اذا كانت الافرازات ظاهرة من الفتحه لانك عذراء فمينفعش تدخل اي شيء داخل فتحه المهبل
وممكن تكون افرازات مهبليه عاديه طبيعيه
البسي اندرات قطن واسعه واستخدمي ماء وعليه خل كغسول ظاهري مهبلي