بقالي شهرين باخد كونكور كور 2.5 يوميا نتيجة سرعة في...

رقم الاستشارة الطبية: 58150
تاريخ الاستشارة: 14 أبريل 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 124
زائر
بقالي شهرين باخد كونكور كور 2.5 يوميا نتيجة سرعة في ضربات القلب ب استشارة طبيب و عايز اوقف الجرعة ومش عارف ازاي

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
جيد
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
كونكور كور 2.5
تشخيص الطبيب
عدم انتظام ضربات القلب نتيجة القلق وضغط نفسي

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
لو حاله سرعه دقات القلب لديك تحسنت وتريد ان توقف دواء كونكور وهو دواء بيستخدم في الاساس في مرضي القلب وارتفاع الضغط ومرضي الذبحه الصدريه
ليقلل عمل القلب وبالتالي يعطي القلب فرصه انه يوفر طاقته حتي يكفيه الاكسجين الذي يصل له عن طريق الدم الداخل له عن طريق الشرايين التاجيه
والكونكور هو دواء ضمن مجموعه حاصرات بيتا ويجب التوقف عنه بشكل تدريجي
يعني لو بتاخد قرص ٢ ونص مجم قسمه الي نصفين وخذ نصفه لمده اسبوع
ثم نصف قرص يوم بعد يوم لمده اسبوع ثم نصف قرص كل ٣ ايام لمده اسبوع
ثم نصف قرص مرة اسبوعيا له اسبوع ثم توقف