هل المينوكسيديل يسبب عدم انتظام ضربات القلب

رقم الاستشارة الطبية: 13416
تاريخ الاستشارة: 3 أكتوبر 2020
أجوبة: 4 / مشاهدات: 2861
زائر
بداية انا آسف لأن الموضوع طويل شويه
الموضوع بدأ بأنى كنت بستخدم بخاخ المينوكسيديل لعلاج تساقط الشعر لمدة تجاوزت السنة ومكانش فيه مشاكل لغاية ماستخدمت معاه جهاز الديرما رولر اللى هو بيعمل ثقوب فى فروة الرأس لمدة اسبوعين وبدأت احس بضربات قلب سريعه ونغزات فى جميع انحاء الجسم بالذات فى الذراعين والظهر فوقفت لانى شكيت ان المينوكسيديل دخل فى الدم ولما رحت لدكتور قلب عمل لى رسم قلب وايكو والقلب مفيهوش مشكله وقاللى ان ده مش بسبب المينوكسيديل ده بسبب التوتر والقلق رغم انى معنديش حاجه قلقان منها وانى عارف ان المينوكسيديل موسع للأوعية الدموية ومن اعراضه الجانبيه زيادة ضربات القلب وكتبلى عالعلاج اللى ماشى عليه لغاية دلوقتى بقالى اكتر من 5 شهور وهو كونكور 2.5 نصف قرص صباحاً ونصف مساءاً مع اقراص فيتامين ب ولما بدأت احس بتحسن بعد 3 شهور حاولت ارجع لعلاج الشعر التانى لمدة 10 ايام على كلام الدكتور ان مش هو السبب ورجعت احس بضربات القلب السريعه مره تانيه زى الاول مع النغزات ووقفته تانى وداخل على 3 شهور موقفه وضربات القلب غير منتظمه يومين احس انى كويس وارجع احس بضربات قلب ونغزات وطول الخمس شهور دول مبعرفش انام على جنبى الشمال ابداً لان ضربات القلب بتزيد جامد
بالنسبه لبقية التحاليل اللى عملتها كلها فى الطبيعى صورة الدم والكوليسترول ووظائف الكلى والغده الدرقيه والكالسيوم
هل لو المينوكسيديل هو السبب العلاج اللى ماشى عليه ممكن يجيب نتيجه وفى وقت اد ايه ولا فيه علاج تانى احسن؟

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
كونكور 2.5 + نيوريماكس اقراص

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
من الوارد حدوث خطأ فى استخدامك الديرمارولر والمينوكسديل معا.
إذا كنت تستخدم ديرما روللر بسن أكبر من 0.5 mm فلايجب أبدا وضع المينوكسديل الا بعد الديرما روللر ب ٢٤ ساعة لتجنب حدوث امتصاص للمينوكسديل ووصله للدورة الدموية مسببا أعراضا جانبية كعدم انتظام وتسارع ضربات القلب.

Dr. Mohamad Ahmed

اخصائي أورام وأمراض الدم وزرع النخاع العظمي
ألف سلامة لحضرتك
الاعراض دي نتيجة الاستخدام السيئ للدواء والاطمئنان يجب عمل تحليل صوره دم كامله وعمل ايكو علي القلب رسم قلب لاستبعاد وجود أي مشكله في عضلة القلب أو كفاءة صمامات القلب وإن شاء الله خير

التعديل الأخير:
زائر
من الوارد حدوث خطأ فى استخدامك الديرمارولر والمينوكسديل معا.
إذا كنت تستخدم ديرما روللر بسن أكبر من 0.5 mm فلايجب أبدا وضع المينوكسديل الا بعد الديرما روللر ب ٢٤ ساعة لتجنب حدوث امتصاص للمينوكسديل ووصله للدورة الدموية مسببا أعراضا جانبية كعدم انتظام وتسارع ضربات القلب.
انا أول ماستخدمت الديرما رولر فعلاً كانت نصف مللى وكنت بحط المينوكسيديل بعدها بساعة او ساعتين ومفيش أسبوعين وحصللى أعراض القلب دى

ألف سلامة لحضرتك
الاعراض دي نتيجة الاستخدام السيئ للدواء والاطمئنان يجب عمل تحليل صوره دم كامله وعمل ايكو علي القلب رسم قلب لاستبعاد وجود أي مشكله في عضلة القلب أو كفاءة صمامات القلب وإن شاء الله خير
عملت رسم قلب وايكو وصورة دم وكله طلع سليم

Dr. Rasha Gamal Eldin

أخصائي جلدية وتناسلية وتجميل وتغذية علاجية
المبنوكسيديل بيعلي ضغط الدم ولذلك ينصح بمتابعة الضغط مع استخدامه مع تضبيط جرعة دواء الضغط وان كنت مازلت تحس باي مشكلة في ضربات القلب فينصح بإيقافه أو تقليل جرعته الي النصف