بنتي تسع شهور ضعيفه خالص وزنها 6 كيلو ورفضه الاكل تماما الحل اي

رقم الاستشارة الطبية: 42877
تاريخ الاستشارة: 10 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 259
زائر
بنتي تسع شهور ضعيفه خالص وزنها 6 كيلو ورفضه الاكل تماما الحل اي

الجنس
أنثى
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
يجب مراجعة طبيب الاطفال لمطابقة قياسات الطفلة على منحنى النمو مثل الطول والوزن ومحيط الراس
مع تكرار تقديم الطعام بكميات صغيرة على مدار اليوم واستخدام اطباق ملونة واللعب مع الطفل اثناء الاكل ومنع اى أغذية صناعية مثل البسكويت والبطاطس وماشابه
ونتمنى لها السلامه والعافية

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
وزن ٦كيلو بالنسبه ل٩شهور قليل بالفعل
لازم ف الاول ننفي وجود مرض مزمن لدي الطفله ونعرف اذا كانت قد تعرضت لنقص اكسجين أثناء الولادة
اذا كانت تصرخ وتشد علي أذنها ممكن يكون عندها التهاب إذن وسطي
أو يأتيها اسهال كثير باستمرار أو قيء أو إمساك
أو لون كفوف أيدها شاحب
اعملي تحليل صورة دم كامله وبول وبراز وcrp وشوفي الطفله بدأت تقعد لوحدها وتحبو وتخرج اصوات صغيرة مثل ماما وبابا وتقلق من الغرباء
و تعرفك وتلتفت للصوت وطلعلها اسنان ولا لا
كل ده اسمه تطور عضلي حركي developmental milestones
هل ترضع طبيعي متي تشاء بالاضافه ل٣ وجبات رئيسيه يوميه وبكميات كافيه مع تنويع شكل ولون الاكل الصحي الغني بكل العناصر من بروتين ونشويات ودهون صحيه
اكليها بيض و كبد الارنب أو الفرخه ولحم الفراخ والارانب عوديها تبلع ولو كميات صغيرة حتي تقوي عضلات البلع أدائها بطاطس مسلوقه عليها ملح بسيط وزيت درة أو بطاطس محمره اطلبها ارز بلبن أو مهلبيه اعملي الاكل مطحون في كله وليس في خلاط حتي تتعود تبلع اكل صلب الي حد ما وشربيها ميه
شوفي فمها لو فيه طبقه بيضا علي لسانها دي تسمي فطريات ممكن تخليها ترفض الاكل ودي لها علاج فموي معروف
اديها ٤نقط فيتامين د اسمه فيدروب يوميا الي أن تتم ٥ اعوام
اديها شراب زنك تركيز ١٠مجم اديها منه ٥مل يوميا لمده ١٤يوم حيحسن الامتصاص
ربنا يحفظها