عندما اجلس وسط مجموعة من الناس مبعرفش اتكلم وافتح مواضيع ولا ادخل في المواضيع اللي بيتكلموا فيها ودايما وانا بتكلم بكون متحمس اوي مببقاش مركز في...

رقم الاستشارة الطبية: 42838
تاريخ الاستشارة: 9 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 443
زائر
عندما اجلس وسط مجموعة من الناس مبعرفش اتكلم و افتح مواضيع ولا ادخل في المواضيع اللي بيتكلموا فيها و دايما وانا بتكلم بكون متحمس اوي مببقاش مركز في اللي بقوله و مبعرفش افكر زي العادي في ردود و بكون بتكلم بابتسامة حتى لو بتكلم في موضوع جد او بتخانق مببقاش عارف اتحكم في تعبير وشي ببقى متوتر شوية

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
كويسة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بيك
ده عشان معندكش معلومات تقولها ولا حجه قويه تجادل بيها
لازم تقرا كتير في كل الموضوعات عشان يكون عندك افكار وحصيله لغويه وثقه بالنفس وعلي فكرة السكوت كمان فن والاستماع فن
الواحد ممكن ميتكلمش كتير لكن وقت ما ينطق يقول معلومه موثوقه او كلمه موزونه
وحاول تكون هادي ومتتعصبش

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الملاحظ في كلامك انك قليل الثقة بنفسك ، وذلك ينتقل للآخرين من خلال تعبيرات وجهك وصوتك ، لتعلم أن الجميع مختلفين وان لا احد مميز عنك بشئ وان من يظن أنه علي صواب اليوم لابد أن يكتشف الخطأ في المستقبل فالحياه تعلم الجميع الكثير ، ولتترك فرصة لنفسك أن تتعلم وتختلط بالناس وتسامح ذاتك علي الأخطاء ولا تفكر كثيرا ، بدون ذلك لن تكتسب الخبرات ولكن لابد من الثقة بذاتك أولا أنك إنسان ولك احترامك وتقدير عقلك وانك أكثر حكمة من الكثيرين ومع تجارب الحياه ستلاحظ نضجا كبيرا في قراراتك وشخصيتك بصفة عامة

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
عندما اجلس وسط مجموعة من الناس مبعرفش اتكلم و افتح مواضيع ولا ادخل في المواضيع اللي بيتكلموا فيها و دايما وانا بتكلم بكون متحمس اوي مببقاش مركز في اللي بقوله و مبعرفش افكر زي العادي في ردود و بكون بتكلم بابتسامة حتى لو بتكلم في موضوع جد او بتخانق مببقاش عارف اتحكم في تعبير وشي ببقى متوتر شوية
اهلا بك
يجب أن تتخلى بالثقة في النفس ، حاول أن تندمج أكثر مع اصدقائك، تكلم كثيراً ، كلما تكلمت كلما تحسنت طريقة الكلام ، بالتدريب عدة مرات ستصل إلي مرحلة الرضا عن اسلوبك و طريقة حديثك ، يجب أن تعلم انك مميز و يجب أن تعلم أن لا أحد يولد كامل ، يجب أن تتدرب لاكتساب مهارات جديدة، ادفع نفسك خارج منطقة الراحة ، الراحة قاتلة الحلم ، يجب أن تؤمن بامكانياتك و يجب أن تعمل عليها لتطويرها. نتمنى لكم السلامة والعافية.