وضعت طفلة منذ8أشهر وبدأت بتناول حبوب منع الحمل منذ6أشهر مما سبب لي خللا في الدورة الشهرية فمرة تأتيني بعد اسبوعين ومرة بعد20يوم ومرات متعددة بعد...

رقم الاستشارة الطبية: 53775
تاريخ الاستشارة: 6 يناير 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 114
زائر
السلام عليكم
وضعت طفلة منذ8أشهر و بدأت بتناول حبوب منع الحمل منذ6أشهر مما سبب لي خللا في الدورة الشهرية فمرة تأتيني بعد اسبوعين ومرة بعد20يوم ومرات متعددة بعد أسبوع ثم بعد35يوم وآخر مرة بعد أسبوع فهل هذا طبيعي أم أوقف حبوب المنع
وشكرا لكم

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
مستقرة
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
لايوجد
تشخيص الطبيب
لايوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
حبوب منع الحمل هي هرمونات خارجيه صناعيه بتقلد الهرمونات اللي بتتفرز من المبيضين وطبعا بتاثر عليهم فكونك بتاخديهم لاول مره فالجسم بيحتاج يتعود عليهم على الاقل ثلاث شهور
و الافضل انك تاخدي الحبه كل يوم في نفس الوقت بالثانيه
و تظبطي المنبه عشان تتظبط معاكي الدوره ومستويات الهرمون ما تتذبذبش في الدم فتؤدي ان كل شويه يحصل نزيف
ولو لم يحدث تحسن يبقى ممكن ان احنا نغير الحبوب او ان احنا نستخدم لولب او وسيله اخرى