وجع فى رجلى من عند الكعب بالاضافه للاصابع الاربعه بدون الكبير

رقم الاستشارة الطبية: 1921
تاريخ الاستشارة: 7 يناير 2020
أجوبة: 8 / مشاهدات: 525
زائر
بعت قبل كده بس موضحتش اوى الى عندى ... انا رجلى بتوجعنى من عند الكعب وكمان الاصابع الاربعه الصغيرين من عند العظام وليس بدايتهم ... الوجع بيخلينى مش قادره اتحرك ... كل الدكاتره قالوا نفس الكلام سرعه ترسيب بالاضافه لان ممكن الاملاح تعمل كده مع قله شرب الميه طول اليوم مع العلم انى معنديش املاح ... وعملت تحليل روماتويد والحمد لله معنديش وحاليا باخد بنسلين ... كنت باخده لمده سنتين تقريبا ورجعت وقفته لما عملت اللوز ودلوقتى الدكتور قالى اخده تانى وباقيلى شهرين واخلص الجرعه بس انا مش مقتنعه بالكلام ده الصراحه

الجنس
أنثى
العمر
تحدث هذه الآلام لعدة أسباب منها التهابات العظام الروماتيزمية ومنها ارتفاع نسبة حمض البوليك في الدم فيجب عمل التحاليل والفحوصات للتأكد من السبب ثم تقرير العلاج

زائر
شكرا جزيلا لحضرتك

زائر
تحدث هذه الآلام لعدة أسباب منها التهابات العظام الروماتيزمية ومنها ارتفاع نسبة حمض البوليك في الدم فيجب عمل التحاليل والفحوصات للتأكد من السبب ثم تقرير العلاج
شكرا جزيلا لحضرتك

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
قد تكون هذه أعراض النقرس خاصة عندما يكون الألم متمركز في المفاصل.. و ذلك نتيجة ارتفاع حمض البوليك و اليوريا لذلك يرجى عمل تحليل بول لمعرفة نسب حمض البوليك... مع التمنيات بدوام العافية

زائر
قد تكون هذه أعراض النقرس خاصة عندما يكون الألم متمركز في المفاصل.. و ذلك نتيجة ارتفاع حمض البوليك و اليوريا لذلك يرجى عمل تحليل بول لمعرفة نسب حمض البوليك... مع التمنيات بدوام العافية
شكرا جزيلا لحضرتك

تحليل SUAمهم جدا لاستبعاد النقرس
لو سرعة الترسيب عاليه غالبا يكون هناك الام في المفاصل.. ضرورة الاستمرار علي حقنة البنسلين.. مع اخذ مسكن مثل البنادول.. وضرورة شرب الماء
شفاك الله وعافاك

يجب الاستمرار في اخذ البنسيلين طالما انك تعانين من ارتفاع في نسبه سرعه الترسيب
يمكنك استعمال مسكن كتافلام او فولتارين عند اللزوم
يجب عمل تحليل لنسبه اليوريك اسيد بالجسم لاستبعاد وجود نقرس او ان يكون هو السبب في حدوث ذلك الالم