لسعة او نغزة بسيطة في قلبي تتكرر مرة كل اسبوع

رقم الاستشارة الطبية: 27508
تاريخ الاستشارة: 24 يوليو 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 678
زائر
انا مؤخرا من حولي شهر او اكثر بقليل احس بلسعة او نغزة بسيطة في قلبي بس مش كل يوم حوالي 3 او 4مرات لا تتعدى5مرات خلال شهر تقريبا انا مش باكل اكل غير صحي كل اكلي صحي بس مش باكل كتير ومش بهتم بالاكل تقريبا والفواكه مش باكلها بشكل منتظم خالص ومؤخرا بحاول اشرب كوب لبن فاليوم هي نغزة بسيطة جدا بس اول مرة تحصلي في حياتي وقلقاني جدا وخايفة اكشف وفي نفس الوقت عايزة اتطمن ارجو الرد المطمئن وشكرا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لم أزور أي طبيب

Dr Ahmed Gamal

طبيب نفسي
هل النغزه تزيد مع النفس ام ليس لها علاقه به؟
هل سبق اصابتك بنزلة برد في الفترة السابقه؟

إذا كانت الاجابه بنعم على هذين السؤالين أو أحدهما، ففي الغالب التهاب في الغشاء المحيط بالرئة ( pleurisy) ولا داعي للقلق.

هل تعرضتي لأي كدمات في هذه المنطقة؟

إذا كانت الإجابة نعم، فهو مجرد التهاب بالعضلات

إذا كانت المشكله متعلقة بالقلب، فغالبا الآلام لا تأخذ شكل النغزة بل على الأرجح تكون بشكل ثقل وكأن هناك من يطيء بقدمه على صدرك

زائر
لا مش بتزيد مع النفس ولا في كدمات خالص هي كانت بتحصلي لمدة كام دقيقة وبعدين تروح. بحس في حاجة غلط فضربات القلب فالكام دقيقة دول سواء عملت مجهود او لا ومرة صحيت من النوم بسببها بردو هي الفترة اللي فاتت كان فيها ارهاق جسدي ونفسي بس مش لدرجة اني احس بكدة فقلبي وبخاف جدا اني ارجع احس بيها تاني بقالي كام يوم مش بتحيلي النغزة دي بس خايفة اوي لتستمر معايا

Dr. Nehal Samy

طبيب جلدية
رأيى انه مرض نفسى يسمى panic attacks ( نوبات ذعر) وهى عبارة عن حالة ذعر شديدة ومفاجئة ينتج عنها ردود افعال جسدية مثل فقد السيطرة والاحساس بضربات القلب السريعة وكأن الشخص يموت ، بينما فى الحقيقة لا يوجد خطر فعلى حوله .
انصحك بزيارة طبيب نفسى لتأكيد التشخيص ووصف العلاج المناسب ولكن بعد استبعاد اى مرض عضوى بالقلب يؤدى الى زيادة ضربات القلب .