عيوب كبسولة منع الحمل تحت الجلد

رقم الاستشارة الطبية: 11267
تاريخ الاستشارة: 18 أغسطس 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1279
زائر
انا مركبه كبسوله منع الحمل مرتين وراء بعض مع عدم نزول الدوره با انتظام انا مرتحالها
بس دلوقتي عندي التهاب جيوب انفيه ماثر علي التنفس. الدكتور بتاع الانف بيقولي لازم تشيليها لانها فيها نسبه هرمون عاليه وهي تعباكي وعامله حساسيه، مش عارفه اعمل ايه، افكها واخد حبوب جينرال للحمل وله اعمل ايه؟ مع اني لما ركبت الكبسوله دكتور النساء قالي حلوه ارجو الرد لاني محتاره هل فعلا الكبسوله سبب تعبي؟

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
صراحة كل انواع موانع الحمل فيها نسبة عالية من الهرمونات
لكن ليس لها علاقة مباشرة بالتهاب الجيوب الانفية التي تكون بسبب الاحتقان
لذا يمكن استخدام مضادات الاحتقان مع بخاخ سيروم ملحي للانف

Lady Rita

طبيب دوت كوم
ليس هناك علاقة بين كبسولة منع الحمل contraceptive implant والتهاب الجيوب الأنفية

إليك الآثار الجانبية لاستخدام كبسولة تحت الجلد لمنع الحمل تشمل:
  • زيادة بسيطة في الوزن، احتباس السوائل
  • ألم في البطن
  • الغثيان، الدوار
  • ألم في الظهر
  • أكياس المبيض
  • ضعف الرغبة الجنسية
  • الصداع
  • مقاومة الخلايا للأنسولين
  • الاكتئاب، الاضطرابات النفسية، تقلبات المزاج
  • احتقان الثدي
  • التهاب المهبل
  • جفاف المهبل
  • نزف في غير موعد الدورة الشهرية
  • نزول دم كثيف أثناء الدورة الشهرية
  • اضطراب موعد الدورة الشهرية
  • انقطاع الدورة الشهرية