دوخة بسبب الكورتيزون

رقم الاستشارة الطبية: 374
تاريخ الاستشارة: 14 نوفمبر 2019
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1191
زائر
انا بتجيلى دوخة دايما . والدكتور قالى اعملى تحاليل الكورتيزون و طلع 29 او 27 وقالى دا سبب الدوخة وكنت ببقى دافية شوية وكان الضغط عندى كان عالى وبردو قالى الكورتيزون بيعمل كل دا .

انا اللى عايزة اعرفه هو فعلا الكورتيزون بيعمل كل دا ؟ ....

و انا عندى الغدة اللى فوق الكلية مش بتفرز فا ادانى برشام الكتروسين و فيتامينات و كالسيوم ومكمل غذائى ..

وبقالى اسبوعين ماشية على العلاج وبردو بتجيلى الدوخة بس مش زى الاول الحمدلله

بس طالما لسة بتجيلى الدوخة يبقى السبب الحقيقى مش من الكورتيزون؟

انا بالفعل عايزة استفسار للموضوع دا .. او ممكن يكون العلاج مش هيجيب نتيجة دلوقتى انا بجد مش عارفة . انا عايزة استفسار بس عشان مينفعش اسكت على موضوع الدوخة دة عشان الموضوع ميكبرش وكمان انا ثانوية عامة

لا فعلا الكورتيزون بيسبب المشاكل دي ما تقلقيش بس تابعي السكر و الضغط باستمرار
و علاج الهرمونات بيحتاج وقت بس هيتظبط إن شاء الله الاعراض هتختفي

التعديل الأخير بواسطة المشرف:

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
تقييم افراز الغدة فوق الكلويه للكورتيزون يلزمه تحاليل متخصصه وليس تحليل عادي وهذا يتم في معامل غدد متخصصه ويحتاج اعطاء علاجات خاصه قبلها
اما فرط افراز الكورتيزون من الغدة فوق الكلويه يكون اعراضه زيادة بالوزن وارتفاع الضغط ووجود خطوط حمراء بالبطن
اما نقص الافراز للكورتيزون ويسمى متلازمة اديسون يسبب دوخة وهبوط بالضغط والسكر وتصبغ بالجلد
لاحظت ان الاعراض عندك مختلطة
انصح باعادة تقييم الغدة فوق الكلى بمكان متخصص في تحاليل الغدد حتى بتم التشخيص بدقه وانصح ايضا بعمل تحاليل الغدة الدرقية لانها الاكثر شيوعا