الصيدلي اعطاني cyclo progynova ممكن استفسار عنه لانى عرفت انه بيسبب سرطان الثدى فا خفت وانا كنت عايزة حاجة للهرمونات علشان الدورة مش بتجيلى غير...

رقم الاستشارة الطبية: 37806
تاريخ الاستشارة: 28 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 462
زائر
الصيدلي اعطاني cyclo progynova ممكن استفسار عنه لانى عرفت انه بيسبب سرطان الثدى فا خفت و انا كنت عايزة حاجة للهرمونات علشان الدورة مش بتجيلى غير يومين تلاتة و حاسة انى بتعب بعدها نفسيا و انا قربت اخلص الشريط بس هوقفه خايفة يأذينى هو خلى الدورة تقعد عندى ٥ ايام بس فى وجع فى الثدى خفيف ممكن رد ارجوكوا؟؟؟ شكرا جزيلا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة
الحالة النفسية
طبيعية
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
Feroglobin , cyclo progynova, fulic acid
تشخيص الطبيب
لم اقم بزيارة طبيب

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، أقراص سيكلوبروجينوفا تحتوي علي هرموني الاستروجين والبروجستيرون وتساعد في تنظيم الدورة
يمنع تناوله للسيدات اللاتي يعانين من سرطان الثدي ولكن الدواء نفسه لا يسبب حدوث ذلك
السيدة التي لديها تاريخ عائلي لسرطان الثدي قرابة من درجة اولي مثل الأم مثلا يفضل عدم استخدام اي ادوية تحتوي علي الاستروجين مع فحص الثدي باستمرار
ولذلك لا مانع من تناول الأقراص لتنظيم الدورة ولكن يجب قبل ذلك معرفة سبب اختلال نزول الدورة فقد يكون لديك انيميا أو تكيسات بالمبايض أو اختلال هرموني اخر الغدة الدرقية أو أسباب اخري
يجب العرض علي طبيب النساء والتوليد لعمل سونار لمعرفة حالة المبايض وعمل فحص للهرمونات الآتية
Fsh , lh , estradiol, progesterone
Tsh , free t3, t4
Serum prolactin level
Complete blood picture