خروج صديد من مكان عملية استئصال المرارة

رقم الاستشارة الطبية: 20014
تاريخ الاستشارة: 3 فبراير 2021
أجوبة: 4 / مشاهدات: 2384
زائر
دلوقتي انا عامله عملية جراحية استئصال المرارة بقالي حوالي ٣ شهور فجأة الجرح التهب وخرج منه زي صديد.
الدكتور عمل مزرعة ملقاش اي بكتيريا في الصديد ده وما كتب بالتالي مضاد حيوي.

الجرح لسه بيجيب صديد ومش بيقف وفي جزء مفتوح البي بيخرج منه الصديد ومش بيقفل

ارجو الإبلاغ ماذا افعل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
حساسية جيوب انفية
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لم يجد شئ بي وأن كل شئ علي ما يرام

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
من الواضح وجود ارتشاح بالجرح و تلوث به وقد لا يتضح ذلك بالمزرعه
لكن على الاقل لابد من عمل تنظيف موضعي للجرح و تناول مضادات التهاب مثل الفينترن
و فلاجيل للبكتيريا اللاهوئية والتي فد لا تظهر بالمزرعه
و لو موجود الم بالجرح او رائحه كريهه او احمرار بالمنطقة السليمه حول الجرح او وجود دم مع الصديد او ارتفاع بالحرارة لو هذه العلامات موجودة لابد من الرجوع للجراح و عمل تقييم لحالتك

Dr Osama Al Gendi

استشاري الجراحة العامة
الف سلامه علي حضرتك ، دي حاجه اسمها stitch sinus يعني ناصور بسبب غرزه جراحيه ، والإفرازات دي مش هتقف وتنشف إلا ما تتشال الغرزه من الجسم ، ممكن تحت مخدر موضعي بالعياده ، بس لازم الكشف اولا والتأكد من أنها ناصور بسبب غرزه جراحيه

Dr Yasmeen Elhasany

Family Physician
مبدءيا نعمل اشعه تلفزيونيه على البطن لمعرفة اذاكان الصديد داخلي ام خارجي
لوكان خارجي نقوم بفتح الجرح
اما لو كان داخلي يقوم طبيب الشعه بتركين قسطره (بيج تيل)
والافضل المتابعه مع طبيب الجراحه الذي قام باجراء العمليه

Dr Shrouk Hamed

طبيب باطنة عامة
يفضل عمل سونار علي البطن والفحص الجيد من قبل طبيب جراحة .