ارق مع فزع من اي صوت

رقم الاستشارة الطبية: 31493
تاريخ الاستشارة: 7 أكتوبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 223
زائر
انا لما ببقي عايز انام و انام بس لسه حاسس بكل حاجه حوليا حرفيا يعني مغمض عيني بس لسه في المرحلة الأولى من النوم بس اول ما اسمع صوت عالي بقي واطي بقوم مشعوف و بنهج جامد و مش بعرف انام انا الموضوع ده بقالو ذياده عن شهرين و انا مش بشرب سجاير علشان لو هتسأل و بردو لما انام و حد يصحيني بيحصل معايا نفس الموضوع انا تعبت مش عارف اعمل ايه و في الا مش توتر من الدراسه او خوف من المستقبل

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
مش عارف
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لم ازر طبيب

Dr Hatem sayed

أخصائي طب الأسرة والجراحة العامة
ربما كان عندك قلق او ارق شديد بؤثر على قدرتك على النوم او البقاء نائما لفترة طويلة ...اما يكون اولي(ليس له سبب معروف )او ثانوي نتيجة لامراض اخرى تسبب القلق..وهناك خبراء واخصائيين في طب النوم يقومون بعمل تخطيط نوم او sleep study لتحديد نوع الاضطراب لديك..عموما.ارجو ان تستعين ببعض العادات الصحية كعدم استخدام الموبايل او اجهزة الكومبيوتر وكذلك عدم شرب الكافيين او السوائل بكثرة قبل النوم بعدة ساعات والذهاب للنوم والاستيقاظ في اوقات محدده وتجنب التمارين الشاقة قبل النوم وممارسة تمارين الاسترخاء مع الاضاءة الخفيفه واستخدام السرير للنوم فقط وليس لمشاهدة التلفاز...مع الاستعانة بعقاقير مساعدة مثل الeszopiclone