النتائج 1 إلى 3 من 3



الموضوع: ارتفاع انزيمات الكبد والسفر للخارج

  1. #1

    افتراضي ارتفاع انزيمات الكبد والسفر للخارج

    السادة الافاضل
    بعد التحية والتقدير
    اثناء قيامى بعمل فحوصات السفر قمت بعمل تحليل فيروسات الكبد والحمد لله النتائج كانت سلبية
    واثناء عمل الفحص الطبى الحمد لله كان كله تمام ولكن هناك مشكلة فى ارتفاع انزيمات الكبد بسبب دهون الكبد وطلب منى طبيب الفحص ان اقوم باستشارة طبيب باطنة واعادة الفحص مرة اخرى بعد اسبوع او 10 ايام

    وبالفعل قمت بعمل التحليل فى معمل خارجى وكانت النتائج كما يلى
    ALT=49 Ref Normal 38
    AST = 60 Ref Normal 40

    وقمت بالمتابعة مع طبيب باطنة واعطانى الادوية الاتية
    مارياجون كبسول منشط وواقى لخلايا الكبد مرتان يوميا
    أورسوتيون كبسول حامض اورسو دى اوكسى كوليك 500 مجم مرتان يوميا
    بينيل كبسول مدعم ومنشط للكبد ثلاث مرات يوميا
    وطلب منى الابتعاد عن الدهون والاكلات التى تحتوى على مواد حافظة واعادة التحليل بعد 15 يوم

    هل هذا العلاج كافى لتخفيض الانزيمات خصوصا وان الوقت مزنوق جدااا علشان التاشيرة تطلع

    كمان انا قمت باعادة التحاليل بعد 3 ايام من اخذ العلاج فى معملين مختلفيين وكانت نتائجهم كما يلى
    المعمل الاول
    ALT= 8 Ref Normal UP TO 12
    AST = 12 Ref Normal UP TO 12

    المعمل الثانى ( البرج )
    ALT= 31 Ref Normal UP TO 37
    AST = 83 Ref Normal UP TO 50

    ارجو من سيادتكم افادتى ماذا افعل حتى لا اضيع الوقت دون نتيجة
    فى ناس نصحتنى انى اخد حبوب ال DDP وان ليها مفعول سريع فى تخفيض الانزيمات فهل فى مشكلة لو اخدتها مع الادوية اللى انا باخدها ياريت الاقى عندكم افادة
    مع خالص شكرى وتقديرى
    التعديل الأخير تم بواسطة kahamid ; 12-02-2012 الساعة 01:33 PM

  2. افتراضي

    وهل ارتفاع أنزيمات الكبد بعيق سفرك؟

    لا تنس ممارسة الرياضة وأنزيماتك قريبة من الطبيعية

    احمد الله

  3. #3

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أبو العـــ77ــــز مشاهدة المشاركة
    وهل ارتفاع أنزيمات الكبد بعيق سفرك؟

    لا تنس ممارسة الرياضة وأنزيماتك قريبة من الطبيعية

    احمد الله
    الحمد لله رب العالمين
    المستشفى فعلا بعد عمل الفحص رفضوا ارسال النتيجة الى السفارة ولما راجعت المستشفى اكدوا ان وظائف الكبد عالية ولازم اعمل اعادة فحص مرة اخرى بعد اسبوع او 10 ايام علشان انزل فيهم مستوى الانزيمات


ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •