والدتي وقعت على رجلها من شهر ونص تقريبا حصل خلع في مفصل الكاحل وكسور متعددة دخلت مستشفي وقالوا لازم عملية وبعد التحاليل قالوا انه صعب تعمل عملية...

رقم الاستشارة الطبية: 43867
تاريخ الاستشارة: 25 مايو 2022
أجوبة: 4 / مشاهدات: 549
زائر
والدتي وقعت على رجلها من شهر ونص تقريبا حصل خلع ف مفصل الكاحل وكسور متعددة دخلت مستشفي وقالوا لازم عملية وبعد التحاليل قالوا انه صعب تعمل عملية لان السكر التراكمي ١٠ ونص .. وعملولها جبس وقالوانا لازم يتغير كل ٣ اسابيع عشان ميعملش قرح
روحنا لطبيب اخر وقال ان الجبس مش كويس لحالتها وطلب جهاز air walker هي حاليا لابساه بس مبتتحركش بيه بتروح الحمام اعزكم الله بالكرسي هي مبتحسش برجليها خالص ف العادي من قبل الكسر
رجلها وارمه طول الوقت وامبارح استشرنا طبيب اخر وقال لازم تعمل عملية سمكرة للكاحل وللاسف انا محتارة جدا هل فعلا العملية افضل ولا استمرارها بالجهاز بدون عملية افضل مع العلم ان القدم دي كان فيها غرغريبنا من فترة وعملنا بتر الاصبع الصغير ..
وفضلا اخر سؤال لو مفيش عملية هل ممكن تمشي بجهاز ال air walker هو بيتنفخ هوا من جوة وهل تفضل لابساه طول الوقت ٢٤ ساعه ف اليوم ولا بيتشال لتهوية القدم وترجع تلبسه تاني ؟؟

المرفقات

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا تعمل
الحالة النفسية
مستقرة
أمراض مزمنة
سكر وغدة
أدوية مستخدمة
مضادات التهاب وانسولين
تشخيص الطبيب
خلع ف مفصل الكاحل وكسور متعددة

المرفقات

  • IMG-20220523-WA0005.jpg
    IMG-20220523-WA0005.jpg
    95.9 KB · المشاهدات: 115
  • IMG-20220523-WA0007.jpg
    IMG-20220523-WA0007.jpg
    48.2 KB · المشاهدات: 62
  • IMG-20220523-WA0006.jpg
    IMG-20220523-WA0006.jpg
    33.4 KB · المشاهدات: 66

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، ارتفاع السكري في هذه الحالة قد لا يناسب إجراء جراحة ولابد من تنظيم السكر أولا منعا لحدوث مضاعفات من الكسر أو من الجراحة
كما أن الاستمرار بالair walker يسبب ضغطا مستمرا علي الأوعية الدموية للقدم منا يعرضها للغنغرينا مرة اخري والقدم السكري
الحل الان في تنظيم السكر قبل إجراء الجراحة

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
أهلاً بك
في هذه الحالة الجراحة ضرورية ، يجب بالطبع ضبط نسبة السكر حتى تتمكن من الجراحة ، يمكن وضع الجهاز بصفة مؤقتة ، لا يمكن استبدال الجراحة به ، من الضروري علاج السكر المرتفع ، يفضل أن يتم تحويل علاج السكر الي الأنسولين ، حتى لو تم ذلك بصفه مؤقتة ، نتمنى لكم السلامة والعافية.
والدتي وقعت على رجلها من شهر ونص تقريبا حصل خلع ف مفصل الكاحل وكسور متعددة دخلت مستشفي وقالوا لازم عملية وبعد التحاليل قالوا انه صعب تعمل عملية لان السكر التراكمي ١٠ ونص .. وعملولها جبس وقالوانا لازم يتغير كل ٣ اسابيع عشان ميعملش قرح
روحنا لطبيب اخر وقال ان الجبس مش كويس لحالتها وطلب جهاز air walker هي حاليا لابساه بس مبتتحركش بيه بتروح الحمام اعزكم الله بالكرسي هي مبتحسش برجليها خالص ف العادي من قبل الكسر
رجلها وارمه طول الوقت وامبارح استشرنا طبيب اخر وقال لازم تعمل عملية سمكرة للكاحل وللاسف انا محتارة جدا هل فعلا العملية افضل ولا استمرارها بالجهاز بدون عملية افضل مع العلم ان القدم دي كان فيها غرغريبنا من فترة وعملنا بتر الاصبع الصغير ..
وفضلا اخر سؤال لو مفيش عملية هل ممكن تمشي بجهاز ال air walker هو بيتنفخ هوا من جوة وهل تفضل لابساه طول الوقت ٢٤ ساعه ف اليوم ولا بيتشال لتهوية القدم وترجع تلبسه تاني ؟؟

المرفقات

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
الوالده تاخد انسولين واول ما السكر الصائم والقادر بتضبط. تعمل الجراحه مش شرط تستني التراكمي ينضبط لانه يحتاج ٣شهور حتي يتعدل

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك..
من الواضح أن حاله مثل هذه كانت تحتاج لجراحه وقت الاصابه وليس جبس مطلقاً.
حدوث مضاعفات وارده ولكن لابد من إجراء جراحي لأنه ليس Air Walk حل عملي علي المستوي البعيد..
تحضير للمريض من ضبط للسكر والحاله العامه بصوره الدم ووظائف كبد وكليه. مهم لنجاح العمليه.
تحياتي.