تحليل سكر تراكمي 6.6 هل انا مريض سكر

رقم الاستشارة الطبية: 43020
تاريخ الاستشارة: 12 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 2817
زائر
عملت تحليل سكر تراكمي ٦،٦ هل انا مريض سكر ام يمكن الرجوع للمعدل الطبيعى بتغير نمط الحياة

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
الحالة النفسية
مزاج متقلب
أمراض مزمنة
لا

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
السكر التراكمى أقل من 7يعتبر كويس أما لو النسبة 8فاكثر بتعانى ان تعانى من السكر وأنت نسبة السكر التراكمى أقل من 7 عليك بتغييره نمط الحياة والتقليل من الوزن وعمل دهون ثلاثية وكولسترول وصورة دم كاملة ووظايف كبد واتباع نظام غذاءى صحى ومتابعة الضغط والعلامات الحيوية يمكن مراجعة اخصاءى تغذية علاجية وربنا يعافيك

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
نسبه السكر التراكمي الطبيعيه أقل من 5.7
والنسبه من فوق 5.7 و اقل من 6.5 تسمي ما قبل السكري

أما فوق 6.5هو مرض السكري

نسبه السكر التراكمي عند حضرتك تدل علي وجود مرض السكر منذ أكثر من 3شهور.
وليس ما قبل السكري
لكن مازال عندك فرصه لخسارة الوزن وتنظيم الاكل وممارسته الرياضه لكي ترجع طبيعي لكن لازم ناخد متفورمين 1جم كل 12ساعه لمده 3شهور لانه ليقال مقاومه الأنسولين وبينظم السكر بس الاول نتأكد أن الكرياتينين وهو وظيفه من وظائف الكلي لا يعلو عن 1.7
ارجو عمل تحليل c -peptide عشان نعرف ده سكري نوع اول ام سكري نوع تاني
اذا سكري نوع اول حيطلع التحليل ده منخفض وحتحتاج تمشي علي انسولين
تابع سكرك كل 3شهور بالتحليل التراكمي ولازم يكون عندك جهاز قياس منزلي للمتابعه صايم 8ساعات وبعد الاكل بساعتين

التعديل الأخير:

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
عملت تحليل سكر تراكمي ٦،٦ هل انا مريض سكر ام يمكن الرجوع للمعدل الطبيعى بتغير نمط الحياة
أهلاً بك
نعم حسب نسبة السكر التراكمي تصنف انك مريض سكري، تغير نمط الحياة قد يحسن الحالة الصحية كثيراً لكن يجب أن تبدأ في العلاج، قد يتم تعديل العلاج مجدداً بعد العودة الي مستويات السكر الطبيعية ، حاول خسارة 5 ٪ من وزنك و مارس الرياضة حتى لو مشي بسيط لمدة نصف ساعة يومياً، و حاول تعديل نوعية الطعام، من الأفضل تابع مع طبيب تغذية علاجية لمرضى السكري ، نتمنى لكم السلامة والعافية.