هل عملية المفصل تؤثر على الحركة

رقم الاستشارة الطبية: 24410
تاريخ الاستشارة: 31 مايو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 344
زائر
والدي يعاني من خشونة الركبتين منذ فترة طويلة ويعالج منها والدكتور قاله محتاجة عملية لكن الكل خوفه من تأثير العملية على حركته بعدها ولكن دلوقتي هو ركبته الشمال تعبته اوي مش بيعرف يمشي عليها والدكاترة قالو محتاجة عملية مفصل وهيعمل العملية
لكن هل فعلا عملية المفصل تؤثر على الحركة بعد ذلك ويعمل العملية ولا لا
وشكرا جزيلا

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
أمراض مزمنة
سكر وضغط
أدوية مستخدمة
أدوية السكر والضغط وعلاج لخشونة الركبة ومسكنات
تشخيص الطبيب
ضرورة تغير مفصل الركبة اليسرى

Dr. Mohamed Abd Elhak

أخصائي نساء وتوليد
اهلا وسهلا بحضرتك.
أولا عملية تغيير المفصل تؤثر علي الحركه بس احسن من عدم تغيير المفصل ومع الوقت يتعود الجسم علي المفصل ويبدأ في التعود ورجوع الحركه الي الطبيعي.

Dr. Nehal Samy

طبيب جلدية
نعم المفصل الصناعى يحد من حركة المريض ، له عدد خطوات معين لذلك يجب على المريض تحريكه فى الضرورة فقط