مريض سكر وكوفيد 19

رقم الاستشارة الطبية: 25027
تاريخ الاستشارة: 11 يونيو 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 284
زائر
والدتى عندها كوفيد ١٩ و لاحظت فى الفترة دى السكر عندها ٤٥٠ و بتاخد علاج جليبوفين ١٠٠٠ ،مش بينزل السكر مع انها قبل فترة الكوفيد كان السكر لا يتعدى ٢٠٠ ،ايه الحل دلوقتى

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
السكر و ضغط الدم المرتفع
أدوية مستخدمة
جليبوفين//كونكور ٥ //جوسبرين ٨١
تشخيص الطبيب
كوفيد ١٩

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
انا الأصابه بفيروس كورونا تزيد من ارتفاع السكر وتصعب الشفاء من المرض وتزيد النسبة بشكل أكبر إذا من ضمن برتوكول العلاج الكورتيزون فهو يسبب ارتفاع في سكر الدم لذلك يجب مراجعة الطبيب لتغير العلاج فمن الضروري التغير الأنسولين حتى تتشفي بشكل سريع مع انخفاض السكر