كحة والشم والتذوق ضعيفين بعد لقاح كورونا سينوفارم

رقم الاستشارة الطبية: 24583
تاريخ الاستشارة: 4 يونيو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 419
زائر
اخدت لقاح كورونا (سينوفارم) قبل 17 يوم ولسى في كحة و الشم و التذوق ضعاف جدا
ملحوظة: كنت قرأت ان لقاح سينوفارم يؤخد عن طريق حقنة عضلية وانا اخدته في كتفي هل دا مشكلة؟

سؤال عن دواء : هل ترايجارد مناسب ليا ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
أمراض مزمنة
-
أدوية مستخدمة
-
تشخيص الطبيب
-
التعديل الأخير بواسطة المشرف:

Dr Eman Mohammed

أخصائي أمراض النساء والتوليد
لقاح سينوفارم الصيني يعطي على جرعتين بينهم شهر ونص طيب انت اخدت اللقاح من١٧ يوم اللقاح لايمنع الاصابه ولكن يخفف الأعراض من المرجح انك اخدت كورونا بعد التطعيم وأنها جاءت ضعيفه نتيجه انك واخد التطعيم مع أخذ بروتوكول العلاج هتقل الأعراض وتنتهي هو بانادول وزنك وازيثرومايسين ٥٠٠ ملج

زائر
انا واخد اللقاح من 17 يوم بس الاثار الجانبية ظهرت بعد يومين منها كانت دوخة شديدة و كنت هفقد الوعي و حرارة و كحة و صداع كل دا ظهر عليا مع العلم انها اول جرعة, ازاي ضعيفة. ( لسا لحد دلوقتي الحكة موجودة والحرارة بتروح و تيجي و حاسة الشم و التذوق ضعاف جدا )