علاج ارتيكاريا مزمنه

رقم الاستشارة الطبية: 8462
تاريخ الاستشارة: 6 يونيو 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 473
زائر
عند ارتيكاريا مزمنه وبقالي اكتر من ٩ شهور بعاني وباخد ادويه كتير ومش بخف اعمل ايه نفسي انام والهرش كتير والبقع حمرا ومتورمه تعبت جدا

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
الغده الدرقيه .. ارتيكاريا

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
يجب معرفة المسبب للارتكاريا او التحسس
فقد يكون اكل او دواء او حتى الملابس
فالعلاج الاساسي هو تجنب المحسس
مع استعمال مضادات الهستامين وممكن الكورتزون بالحلات الشديدة لكن تحت اشراف طبي

Dr. Tarek Abdelaziz

استشاري تخدير (في ذمة الله)
يجب تحديد سبب الارتيكاريا سواء كانت نوعيه طعام او ملابس او منظفات او غيره والتوقف عنها مع استخدام اقراص للحساسيه مثل تلفاست او زاينيز او زيرتك كل ١٢ ساعه مع دهان المنطقه بكريم بيتاديرم لمده اسبوعين ثم الاستمرار على كريم الليرجكس مع سودو كريم او بيبانثين لتهدئه الحكه والاحمرار