من تلات شهور وانا بعاني من الاستيقاظ من النوم على ضربات قلب قوية وضيق بالنفس وخلال النهار اعاني من دوار فجأة يبدأ من منطقة الأنف ويسري بجسمي...

رقم الاستشارة الطبية: 40321
تاريخ الاستشارة: 15 مارس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 393
زائر
من تلات شهور وانا بعاني من الاستيقاظ من النوم على ضربات قلب قوية وضيق بالنفس وخلال النهار اعاني من دوار فجأة يبدأ من منطقة الأنف ويسري بجسمي وتسرع قلب وتنميل بالأيدي يستمر لمدة نص ساعة ذهبت لاكثر من طبيب قلب عملت ايكو وتخطيط كله طبيعي ضغطي ١٣/٩ الهلولتر فيه تسرع قلب جيبي وصفلي انديرال عيار ١٠ استعمله عند اللزوم اخدت منه امبارح حبة الصبح ونص حبة المسا بليل وصلت ضربات قلبي عند الاستلقاء ل٥٣ ومااستفدت منه استيقظت بالليل على نفس الشعور من ضربات قوية وضيق نفس والله تعبت عاوزه حل وبشعر بالغثيان الصبح اعمل ايه عمري ٤٢ أنثى غير مدخنة مامعي أمراض غير نقص فتامين د اعمل ايه والله تعبت ملاحظة انا معي تحسس قصبات بس خفيف بس سعال عند بشم عطور او بضحك اووي بس ماباخد اي أدوية وهل ينفع اخد انديرال يوم ووقفه

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
قلقة من تعبي
أمراض مزمنة
تحسس قصبات
تشخيص الطبيب
تسرع قلب جيبي مسيطر

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
القلق عامل من عوامل زيادة ضربات القلب واندرال جاب مفعول بدليل ان ضربات القلب ،53عند الاستلقاء وحضرتك قولتى ان استخدام الاندرال عند اللزوم لكن عليك بعملtsh, ft3,ft4, cbc, Asot للاطمءنان واشعة على الصدر واستخدام فيتامين د ونظام غذاءى صحى ومراجعةالطبيب وربنا يعافيك