عضله السمانه تؤلمني نتيجه الاجهاد الكبير

رقم الاستشارة الطبية: 26526
تاريخ الاستشارة: 3 يوليو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 282
زائر
بدأ الموضوع بشد عضلي نتيجه الاجهاد الكبير اللي كنت عامله من الرياضه وكمان روحت مطبق الامتحان بعد تمرين شديد وبعدين اتمشيت كتير علي ما روحت البيت وانا خلاص داخل البيت كده جالي شد عضلي في رجلي الشمال من قوته اصابع رجلي انقبضت معاه
وروحت ونمت يوم والدنيا كانت جميله واليوم التالت والرابع والنهارده الخامس الاول كان وتر اكيلس عندي حاسس ان في نار طالعه من الحته دي بس خفت الحمدلله ومافيش اي وجع خالص منها الوجع دلوقتي من السمانه سواء رجلي الشمال أو اليمين وهو مش وجع هو اشبه بحاسس أن السمانتين خشنين أوي

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لم آخذ بعد
تشخيص الطبيب
التهاب في عضله السمانه

Dr. Fatmah Zahraa

طبيب ممارس عام
مرحبا بك،
عند بذل مجهود كبير كالذي بذلته وخصوصا لو كان متواصلا بدون راحة فإن الأنسجة تنتقل من عملية التنفس الهوائي لانتاج الطاقة للتنفس اللاهوائي وذلك لنقص الارواء الموجود وزيادة الحاجة لمزيد من الطاقة للحركة وبسبب ذلك ينتج حمض اللاكتيك الذي يترسب في العضلة وينتج هذا الألم،
إضافة لذلك إن كانت التغذية غير متوازنة فإن نقص المعادن الهامة والفيتامينات يسبب التهابات بالأعصاب وقلة الاكسجين في الدم وسرعة الاجهاد،
لذلك أنصحك اولا بعمل صورة دم كاملة وتحليل بول وبراز ،
والتوجه لأخصائي تغذية علاجية لأن الرياضة لها اسلوب غذائي مختلف،
وأخيرا أنصحك بأن تاخذ الان حقنة فسرالجين عضل وحقنة فيتامين ب مرة واحدة.

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك...
الألم الناتج عن مجهود عضلي يذهب بعد الراحه وعمل تدليك للعضله. أما في حاله حضرتك فإنه مستمر.وعندما يحدث إنقباض في الأصابع كما ذكرت فقد يكون السبب هو نقص الكالسيوم مما يؤدي إلي مايشبه التشنج(tetany) ويكون الألم شديد جدا جدا..ينصح بعمل تحليلserum calcium..مع الراحه لحين ظهور نتيجه التحليل ودفع القدم لأعلي حتي تسترخي عضله سمانه الساق.