طلب قراءة تقرير - تنميل في اليد

رقم الاستشارة الطبية: 29378
تاريخ الاستشارة: 3 سبتمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 293
زائر
اعاني من تنميل في اليد اليمني. ماهو افضل علاج

Procedure: MRI - Cervical Spine Study Date: 28/8/2021 Ref. Phy. : Normal cervical lordosis with normal vertebral size, height & signal intensity. • Degenerative changes of the spine (spondylosis cervicalis) with uncharthrosis causing multiple thecal indentations. Dehydrated, narrowed C6/C7 disc with posterior disc herniation causing thecal, cord & nerve roots compression with relative spinal canal stenosis. Normal appearance of the cord. No cystic or central canal dilatation noted. CONC: Disc herniation C6/C7 with relative spinal canal stenosis. Spondylosis cervicalis​

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

المرفقات

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
اهلا بك
و الف سلامه عليك
هذي مشكلة متعددة الاسباب
اول شيء معك خشونه بالفقرات العنقيه نتج عنها نتؤات عظميه ضغطت علي جذور الاعصاب
ثانيا عندك ضيق بالقناه العصبيه ضاغطه علي الحبل الشوكي
ثالثا عندك انزلاق غضروفي بالقره ٧ ضغط علي الحبل الشوكي و جذور الاعصاب معا
انت تحتاج لزيارة طبيب اعصاب جراحي
لفحصك و تقييم الحاله ككل و تحديد ما اذا كنت تحناج لتدخل جراحي لتوسعة القناه و تسليك جذور الأعصاب و استئصال الغضروف . من عدمه