ابنتي عندها ٤ سنوات و طولها ٩٥ و وزنها ١٢ كيلو هيا ضعيفة...

رقم الاستشارة الطبية: 61883
تاريخ الاستشارة: 4 أغسطس 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 138
زائر
ابنتي عندها ٤ سنوات و طولها ٩٥ و وزنها ١٢ كيلو هيا ضعيفة و رفيعة اوي بس هيا تؤام اصلا و مولوده ٢ كيلو هل ده طبيعي مع العلم الحمد لله كل تحليلها كويسة بس هيا عندها حساسية البان و بيض و بعض انواع الطعام و ده السبب

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
حساسية جللد و صدر و حساسية طعام
أدوية مستخدمة
Flexotide 50 inhaler
تشخيص الطبيب
حساسية طعام و حساسية صدر موسمية

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
البنت ناقصه وزن وطول لان وزنها وطولها تحت منحني النمو الادني
والموضوع ملهوش دعوة بكونها توأم أو بكونها مولودة وزنها قليل
ودة طبعا بسبب المرض المزمن في الصدر
وايضا بسبب الحساسيه من اللبن والتي تسبب لها اسهال مزمن وتؤدي لضمور بطانه الأمعاء فتجعل
امتصاص العناصر المغذيه في كل طعامها صعب
العلاج
Sulfozinc شراب ٥ مل من تركيز ٢٠ مجم لمده اسبوعين
Digestin معلقه صغيرة ٣ مرات
ولو عندها حساسيه من بروتين اللبن يمكنك غلي اللبن وادخاله في اطعمه مثل الأرز بلبن والكاسترد
لان البروتين الكوجود في اللبن والذي حدث حساسيه اسمه Casien
بيتكسر بالحراره
اما لو عندها حساسيه سكر اللبن
Lactose intolerance
فممكن اعطائها لبن خالي من اللاكتوز
ويسمى
Lactose free milk
ممكن ماركه المراعي او جهينه
واكليها البطاطس والعيش والبروتين مثل الاسماك والدجاج واللحوم وكبد الدجاج والفواكه بانواعها وخضروات وقدمي لها الاكل بطريقه منوعه وجميله في اطباق ملونه امام الكرتون مثلا او في متنزه او نادي
واعطيها فيتامينات مركبه sansovit iron معلقه صغيرة يوميا لمده شهر
واعملي لها تحليل براز

المرفقات

  • Screenshot_٢٠٢٣-٠٨-٠٤-٢٣-٤٧-٢١-٤٠٠_com.miui.notes~2.jpg
    Screenshot_٢٠٢٣-٠٨-٠٤-٢٣-٤٧-٢١-٤٠٠_com.miui.notes~2.jpg
    332.8 KB · المشاهدات: 32